Niko se tome nije nadao: Bale za loše igre prozvao Mourinha!

Da li će mu Portugalac odgovoriti?

Niko se tome nije nadao: Bale za loše igre prozvao Mourinha!

S. Mlaćo

Tottenham je savladao Southampton bez Josea Mourinha kojem je nešto ranije uručen otkaz.

Spursi su konačni došli do pobjede, a očigledno da je odlazak Portugalca značio ekipi.

Ekipu je vodio dosadašnji pomoćni trener Ryan Mason, a Velšanin Gareth Bale otvoreno je govorio i igri svog tima.

Indirektno je prozvao Mourinha.

"Mi smo veliki klub, moramo više napadati i to smo protiv Southamptona i učinili", kazao je Bale, što su mnogi protumačili kao kritiku za Mourinha.

Tottenham je trenutno na šestom mjestu sa 53 osvojena boda.

Oglasi

Zanimljivo da su iz Tottenhama sinoć u najavi meča stavili da je trener i dalje Mourinho, a ova greška nije ostala nezabilježena u engleskim medijima.

Kada je Mourinho u pitanju, otkaz u Tottenhamu mu sigurno nije teško pao.

Naime, engleski mediji objavili su da će Mourinho dobiti oko 30 miliona funti odštete jer je ugovor raskinut na njegovu štetu. To znači da je od dosadašnjih otkaza u karijeri ovaj stručnjak inkasirao skoro 100 miliona funti.

Portugalac je funkciju menadžera Tottenhama obnašao od novembra 2019. godine, a tim je vodio na 86 utakmica. Slavio je 45 susreta, poražen je na 24 meča, dok je u 17 navrata njegov tim remizirao.

Temperametni stručnjak odmah se počeo povezivati i sa određenim klubovima, a najizglednija opcija navodno je španska Valencia

Naime, objavljeno je da je Valencia pokazala veliki interes za Mourinha i da su spremni ponuditi mu ugovor na četiri godine kako bi došao na Mestallu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Šišmiši su poručili Mourinhu da se može odmoriti nekoliko mjeseci i da ekipu preuzme pred početak priprema za novu sezonu. Odgovor od Mourinha još nisu odbili, ali sigurno da bi to za njega bio veliki izazov.

Valencia želi da se vrati u sami vrh La Lige, a u klubu vjeruju da je Mourinho pravi čovjek za to. No, ovom klubu ide loše već godinama i nikako da se izvuku iz krize, a da li Mourinho ima hrabrosti da se upusti u takvu avanturu saznat će se uskoro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi