Manchester City u tišini završava veliki transfer
Talentovani napadač zaludio je fudbalski svijet. Mnogi ga smatraju nasljednikom Cristiana Ronalda (Foto: EPA)

Obavljeni razgovori sa roditeljima

Manchester City u tišini završava veliki transfer

M. Šljivak

Manchester City odlučio je da ipak uloži novac na pojačanja u ljetnom prelaznom roku.

Kao i prethodnih godina, menadžer Pep Guardiola ima novca koliko želi za nove fudbalere, a sportski direktor tima Txiki Begiristain u tišini završava veliki posao.

Portugalski mediji objavili su danas kako se Cityjev sportski direktor na stadionu Luz susreo sa roditeljima velike nade portugalskog fudbala Joaa Felixa.

Sastanak je održan u jednoj od kabina stadiona Benfice, a pored Begiristaina, njemu su prisustvovali otac i majka 19-godišnjeg fudbalera Carlos Sequeira i Carla Felix.

Naravno, jedina tema je bila eventualni transfer u Manchester City. Joao je ogromna želja Pepa Guardiole i Građani nemaju ništa protiv da izdvoje ogroman novac za mladog napadača.

Benfica traži veliku cifru za 19-godišnjeg Felixa. Spominje se suma od 120 miliona eura, ali za City novac nikad nije bio problem, posebno kada se radi o velikom talentu evropskog fudbala.

Ovaj ofanizvac je želja mnogih evropskih velikana. Ipak, špekuliše se da je Real Madrid odustao od borbe za njegov potpis zbog visoke cijene, baš kao i Juventus.

Međutim, portugalski mediji sada tvrde da je Manchester City spreman ovog ljeta isplatiti njegovu ogromnu otkupnu klauzulu i dovesti ga u svoje redove. Felixov ugovor sa Benficom važi do ljeta 2023. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Joao Felix je ove sezone odigrao 40 utakmica za Benficu u svim takmičenjima, postigao je 18 golova i upisao 11 asistencija.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi