Manchester City uvezao i 21. pobjedu, sve je bliže svjetskom rekordu

Građani nezaustavljivi

Manchester City uvezao i 21. pobjedu, sve je bliže svjetskom rekordu

E. Škorić

U meču 29. kola engleske Premier lige Manchester City je s 4:1 savladao Wolverhampton.

Iako je City bio puno bolji od svog rivala, morao se dobro potruditi da upiše novu pobjedu, 21. uzastopnu i sada je samo četiri pobjede od novog rekorda. Podsjećamo, brazilska Coritiba je rekorder sa 24 uzastopne pobjede u svim takmičenjima.

Već u 15. minuti City je poveo nakon autogola Dendonckera, a do kraja prvog dijela Građani ne koriste neke pristojne prilike, da bi potom VAR poništio gol Laportea zbog ofsajda u 44. mnuti.

Wolvsi su strpljivo čekali svoju šansu i dočekali su je u 61. minuti. Coady je u 113. premierligaškom nastupu postigao prvi gol nakon sjajnog ubačaja Moutinha.

City nakon toga kreće još snažnije napadati, da bi odbrana gostiju "pukla" u 80. minuti. Walker je sjajno ubacio s desne strane, lopta išla prema Sterlingu, no odbila se na kraju do Gabriela Jesusa, koji ju je zakucao u mrežu. U samoj završnici danas razigrani Mahrez ovjerava tri boda svom timu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

I kada se činilo da je sve gotovo, Jesus postiže drugi gol na meču za konačnih 4:1. Pospremio je odbijanac nakon što je prethodno Rui Patricio odbranio udarac Gundogana.

Tim Pepa Guradiole je sada na 65 bodova, ima čak 15 bodova više od Manchester Uniteda, koji doduše ima i meč manje. Ipak, teško da će iko do kraja zaustaviti šampionsku trku Građana.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rime_
Pep razmontirao ligu. Kakav genije!
11 4
Mahatma.Barbie
Svaka Cityju čast, ali opet pišete neprovjerene podatke. Svjetski rekord po uzastopnim pobjedama drži Benfica!Imali su ih 29!
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi