Leeds je šokirao Old Trafford, Manchester se uspio vratiti, ali ne i potpuno

Zaostali susret osmog kola Premier lige

Leeds je šokirao Old Trafford, Manchester se uspio vratiti, ali ne i potpuno

S. Mlaćo
Nogometaši Manchester Uniteda doživjeli su  'šamar' u svojim ambicijama koje su vezane za sami vrh tabele u Premier ligi. Naime, Crveni đavoli su večeras u zaostalom meču osmog kola ugostili Leeds, gubili su 2:0, ali uspjeli su se vratiti i na kraju osvojiti bod (2:2). Bod kojim sigurno nisu zadovoljni, čak naprotiv.

Da ovo neće biti noć domaćina, jasno je bilo već u prvoj minuti. Gnonto je pogodio na asistenciju Bamforda i šokirao Old Trafford

Manchester je bio bolji rival, imao posjed, te veći broj udaraca no nije mogao do izjednačenja. Gosti su na pauzu otišli sa prednošću 1:0.

Novi šok za Manchester stigao je u trećoj minuti drugog dijela. Varane je zatresao vlastitu mrežu i alarmi su mogli da se upale.

Ipak, Manchester je krenuo na sve ili ništa. Isplatilo mu se to u 62. minuti kada je Rashford pogodio za 1:2. Par minuta kasnije velika šansa za Leeds, ali Aaronson je pogodio samo stativu.

Kaznio je to brzo Manchester. Odbijanac je u mrežu pospremio Jadon Sancho i više od 70.000 navijača moglo je da slavi.

Oglasi

Tražili su treći pogodak svog tima i veliki preokret. Očekivano, nastao je veliki pritisak Manchestera, a devet minuta prije kraja vrijedi izdvojiti pokušaj Fernandesa, no otišlo je to malo preko gola.

Tri minute prije kraja velika šansa za Rashforda, no Meslier bio je siguran.

Ostalo je 2:2 i sigurno mogu zadovoljniji biti gosti.

Manchester je sada na trećem mjestu sa 43 osvojena boda, te zaostaje dva boda za Manchester Cityjem i sedam za Arsenalom.

Leeds je na 16. mjestu sa 19 bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga Engleske, 8. kolo

Manchester United – Leeds 2:2

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ade1
Neću reći da Leeds nije zaslužio bod ali se već četvrto kolo za redom Manchesteru sudi katastrofalno pa ruka se vidi iz aviona kod drugog gola ne svira se, svaki aut su izvodili minut, ali idemo dalje nije lahko od 0-2 doći do 2-2 za 8 minuta i to bez 3-4 igrača prvi put su Fred i Sabitzer igrali na sredini zajedno za to je Bruno morao puno više da ide po loptu u odbranu i tako smo i primili prvi gol jer jer Bruno izgubio loptu
1 9
Fejker
A gdje je crveni za onog mesara martineza…?A gdje je penal za Leeds..?
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti