Antony konačno zablistao, pa kamera snimila sramotan potez prema Ten Hagu, navijači bijesni!

Brazilac nije mogao da vjeruje šta mu je Nizozemac rekao

Antony konačno zablistao, pa kamera snimila sramotan potez prema Ten Hagu, navijači bijesni!

Endin Čaušević

Manchester United je u nedjelju u fantastičnoj utakmici sa 4:3 pobijedio Liverpool nakon produžetaka i plasirao se u polufinale FA Kupa. Konačno je zablistao i Antony koji je postigao pogodak, no potom je Brazilac napravio potez zbog kojeg se ponovo našao na meti žestokih kritika.

Ljubitelji fudbala mogli su da uživaju u sjajnom okršaju ljutih rivala, a na kraju je Manchester United nakon produžetaka i preokreta uspio da pobijedi Redse i plasira se dalje.

United je poveo u desetoj minuti golom McTominaya, ali Liverpool je do kraja prvog poluvremena uspio da preokrene na 2:1 golovima koje su postigli Mac Allister i Salah.

Međutim, potom je Erik ten Hag na teren poslao Antonyja koji ove sezone igra totalno van forme, ali Brazilac je konačno uspio da zablista. U 87. minuti zabija sjajan gol za 2:2 i odvodi meč u produžetke.

Liverpool je uspio u prvom produžetku preko Elliotta da zabije gol za 3:2 i činilo se da je sve gotovo. No, Crveni đavoli su u nastavku došli do nestvarnog preokreta i pobjede. Prvo je Rashford poravnao na 3:3, a u zadnjoj minuti Amad Diallo zabija gol za 4:3 i totalnu ludnicu na Old Traffordu.

Oglasi

Nakon utakmice upravo je Antony bio taj koji je dobio pohvale po prvi put otkako je Unitedu jer je odigrao zapaženu ulogu u pobjedi protiv Liverpoola.

Međutim, to nije dugo trajalo jer se ubrzo pojavio video koji je razočarao navijače Manchester Uniteda.

Naime, tokom pauze pred početak produžetaka Ten Hag je morao da napravi taktičke promjene jer je njegov tim bio izuzetno ofanzivan u finišu regularnog dijela, te je neke igrače morao da povuče u odbranu.

Odlučio je da Antony bude taj koji će u produžecima igrati na poziciji lijevog beka što je Brazilca očito šokiralo.

Oglasi

Antony je bio očajan zbog takve odluke i nije mogao da vjeruje šta je Ten Hag odlučio. Pokazivao mu je da je to van pameti i bez ikakve logike, a potom su saigrači vidjeli šta se dešava i prišli su mu.

Rashford je bio taj koji je smirio Antonyja i jasno mu objasnio da zbog ekipe mora da prihvati takvu odluku. Brazilac je igrao zaista lijevog beka u produžecima i nije uopšte bio toliko loš.

No, dobio je žestoke kritike jer su navijači poručili da je jednostavno neprihvatljivo da je tako reagovao na odluku trenera i imao takve gestikulacije rukama prema Nizozemcu i njegovim pomoćnicima.

Za Antonyja je ovo bio tek drugi gol u sezoni na 30 mečeva, a oba je postigao u istom takmičenju. Pored toga ima i jednu asistenciju.

U posljednje vrijeme se sve više priča o tome da će ga United na ljeto prodati jer se pokazao kao veliki promašaj s obzirom da je prije dvije godine plaćen čak 100 miliona eura kada je stigao iz Ajaxa.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi