Kimmich na ljeto napušta Bayern i ide u Premiership, pitanje je samo u koji klub

Tri kluba u borbi za njegov potpis

Kimmich na ljeto napušta Bayern i ide u Premiership, pitanje je samo u koji klub

E. Oštraković

Tri velikana nalaze se u borbi za potpis fudbalera Bayerna iz Minhena, a radi se o sjajnom veznjaku Joshui Kimmichu.

Za njega se smatra da je jedan od najboljih fudbalera u evropskom fudbalu godinama unazad, a imao je jednu od ključnih uloga u dominaciji Bayerna u proteklih nekoliko godina.

Nakon devet godina provedenih u njemačkom gigantu došlo je vrijeme za promjenu sredine, a sa tim su se pomirili i u njegovoj trenutnoj ekipi.

Kimmich ulazi u posljednju godinu ugovora sa Bayernom, ali je očito neće odraditi jer želi da promjeni sredinu, ali i ligu.

U Bayernu su se pomirili da će na kraju sezone ostati bez Kimmicha, ali još uvijek nisu odredili cijenu za koju će ga pustiti da ode u neki drugi klub.

Oglasi

Kimmich je navodno već rekao da bi pristao igrati samo u tri tima i Premiershipu, te dva u Primeri i upravo među ovim klubovima će se tražiti njegov novi klub.

Radi se o Manchester Cityju, Liverpoolu i Arsenalu koji vode veliku bitku za potpis Kimmicha, ali ne treba iz trke isključiti ni Real Madrid, kao ni Barcelonu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Iz Manchester Uniteda su se nadali da će dobiti priliku da ga potpišu, ali igrač je odbio mogućnost odlaksa u ovaj klub.

Favoriti za njegovo dovođenje su Građani jer je Kimmich već imao priliku da radi sa Pepom Guardiolom dok je Španac bio trener tima iz Minhena.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
On je sve osim sjajan !!! Odegard , a prošle godine 100 mil za Rice arsenal je uložio tako da u arsenalu može vodu nositi , a rodiriju u City vezati pertrle , a Liverpool ne vjerujem da će dovesti sporog , dosadnog , bez kreativnosti polovnog njemca gdje god da ode sve će biti samo pojačanje neće ...nisu ovi u bayernu toliko ludi jbt
0 1
user1708043381
Liverpool mijenja trenera,tek kad trener dodje pocet ce sa transferima jer nema smisla kupovat igraca koji mozda nece igrati kod tog trenera koji ce doci jer se mozda ne uklapa u njegov sistem igre,tako da baljezgate opet i samo traceve i lazi iznosite!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti