Manchester United kao u Fergusonovo vrijeme - Nevjerovatan preokret protiv Aston Ville
FOTO: EPA

Sjajna utakmica i na kraju pobjeda domaćih

Manchester United kao u Fergusonovo vrijeme - Nevjerovatan preokret protiv Aston Ville

Esmer Oštraković

Sjajnu utakmicu u okviru 19. kola Premiershipa odigrali su Manchester United i Aston Villa, a kraju su pobjedu ostvarili igrači Manchester Uniteda i to nakon velikog preokreta. Konačan rezultat bio je 3:2.

Prvih dvadeset minuta nije ponudilo apsolutno ništa, a zatim je prva prilika donijela i prvi pogodak.

McGinn je izveo slobodnjak, iznenadio je Onanu i postigao je gol za vodstvo svoje ekipe na Old Traffordu.

Nisu se domaći stigli oporaviti ni od prvog šoka, a već je uslijedio novi. Pet minuta trebalo je gostima da postignu i drugi gol.

Deondoncker je primio savršeno dodavanje, te je bio dovoljno miran da matira Onanu i donese svojoj ekipi vodstvo od 2:0.

Oglasi

Drugo poluvrijeme otvoreno je poništenim golom. Manchester United je zabio, ali gol je poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Ipak, u 59. minuti Rashford upisauje asistenciju, a Garnacho matira Martineza za gol koji je vratio nadu domaćoj ekipi.

Samo minut kasnije Bailey se našao u fenomenalnoj prilici, ali je Onana odbranio njegov pokušaj i ostavio svoju ekipu u igri.

Garnacho je u 71. minuti postigao novi gol i vratio stvari na početak i već tada se dalo namirisati da bi domaći mogli napraviti preokret.

Potražite više informacija na temu Premier league:

To se i desilo u 82. minuti. Hojlund je stigao na odbijanaci slabo šutiralo, ali i to je bilo dovoljno da lopta završi u mreži.

Do kraja utakmice Aston Villa nije uspjela poravnati i na kraju je susret završen pobjedom domaće ekipe.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupson
Iduću kačketi za kockaste glaveee ..poso skace odprilike 20 % ..novi modeli ili ga magarce su spremni hahaha
0 3
Robijasi_It
Hajde ne seri malo prije se nasladjujes a sad tu serete...kad se odsvira kraj onda se svode racuni...jednostavno to je klub koji je uvijek ubstanju da napravi cudo pa makar i negativno al na zalust tvoju novinaru u ovom slucaju pozitivno cudo...i zalost mrzioca
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti