Ronaldo je po ko zna koji put spasio United, ali Ligu prvaka će teško vidjeti

Remi u derbiju

Ronaldo je po ko zna koji put spasio United, ali Ligu prvaka će teško vidjeti

E. Ganibegović

Manchester United i Chelsea večeras su unaprijed odigrali derbi 37. kola engleskog Premiershipa, a meč je završen rezultatom 1:1. 

Dva veća uzbuđenja vidjeli smo u prvom poluvremenu, a oba su se desila pred golom Manchester Uniteda.

Prvo je Kai Havertz u 28. minuti primio dobar pas i imao čistu situaciju, ali mu je David de Gea sjajno odbranio udarac.

Isti igrač je osam minuta kasnije dobro ispratio jedan centaršut i glavom šutirao, ali se ponovo istakao De Gea i sačuvao mrežu Uniteda.

Vrijedi spomenuti i pokušaj Cristiana Ronalda makazicama nakon jedne ubačene lopte, ali nije dobro zahvatio loptu i otišlo je daleko od gola iz dobre pozicije.

Nakon 15 minuta igre u drugom poluvremenu Chelsea je poveo. Havertz ovaj put u ulozi asistenta, sjajno je glavom spustio na drugu stranu, a tamo Alonso pogađa sjajno iz voleja za 0:1. Pogledajte klikom OVDJE taj gol. 

Oglasi

Samo dvije minute kasnije, na scenu stupa Cristiano Ronaldo. Nemanja Matić ga je odlično proigrao, ovaj prima loptu i sigurno pogađa za, ispostavit će se, konačnih 1:1. Gol Portugalca pogledajte OVDJE

Do kraja nismo vidjeli ništa spektakularno i rezultat se nije mijenjao.

Iako su remizirali protiv prvaka Evrope, za Crvene đavole ovaj remi znači kao i poraz. Imaju odigrati još tri utakmice do kraja, imaju pet bodova iza četvrtog Arsenala i čak dvije utakmice više i imaju minimalne šanse da se plasiraju u Ligu prvaka - ako Arsenal osvoji još pet bodova iz pet utakmica, sva priča za United je završena.

Chelsea je treći sa 66 poena i usljed velike krize kojom je pogođen zbog sankcija Romanu Abramovichu, klub ipak bilježi dobre rezultate i najvjerovatnije ćemo ih i iduće sezone gledati u elitnom takmičenju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 37. kolo:

Manchester United - Chelsea 1:1 (Ronaldo 62'; Alonso 60')

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Kako se raduje, čovjek bi reko da nije u žalosti. Napraviše ljudi dramu oko rođenja mrtvog djeteta, a on to evo zaboravi poslije prvog gola već nakon desetak dana. Bar da je go nekom gestom posvetio tom djetetu. Sigurno ide sad objava na Instagramu da se malo opere.
0 10
King_Kenny
...vrijedan bod u borbi za Ligu konferencija...Chelsea ih rasturio...
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi