Sve osim derbija: Manchester United razbio Chelsea, utakmicu obilježila užasna povreda Antonyja

Sjajan pobjeda domaćih

Sve osim derbija: Manchester United razbio Chelsea, utakmicu obilježila užasna povreda Antonyja

E. Oštraković

Sjajnu utakmicu gledali su navijači na Old Traffordu, a razlog za slavlje imali su domaći. Manchester United je sa 4:1 razbio Chelsea.

Prvu pravu priliku na utakmici imali su gosti. Igrala se 4. minuta kada je Mudryk imao zicer, ali se propisno obrukao.

Dvije minute kasnije bilo je 1:0. Eriksen je upisao asistenciju, a ove sezone sjajni Casemiro donosi vodstvo domaćoj ekipi.

U 29. minuti zanijemio je cijeli stadion. Naime, Antony je nakon jednog duela doživio užasnu povredu te je na nosilima napustio teren.

U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena prava magija Casemira. Majstorski je asistirao Sanchu koji loptu prosljeđuje na drugu stativu, a gol postiže Martial.

Na treći gol na ovoj utakmici čekali se do 73. minute. Tada je dosuđen penal za domaću ekipi, a strijelac je bio Fernandes.

Oglasi

Promjenio je Rashford rezultat ove utakmice u 78. minuti. Zaista, Chelsea se još jednom osramotio protiv svojih ljutih rivala.

Do kraja su gosti uspjeli da smanje prednost Manchester Uniteda. Gol je dao Joao Felix u 89. minuti.

Manchester United je ovom pobjedom osigurao nastup u Ligi prvaka u narednoj sezoni što je bio glavni cilj u završnici sezone.

Sa druge strane Chelsea je ostao na 12. mjestu i jasno je da svi u ovom klubu jedva čekaju kraj sezone koja je bila užasna.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U posljednjem kolu ekipa Manchester Uniteda će u utakmici bez posebnog značaja na svom terenu igrati protiv Fulhama.

Sa druge strane Chelsea, također u utakmici bez nekog pretjeranog značaja dočekuje ekipu Newcastlea.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Robijasi_It
napocetku sezone olosi su predvidjali Manchesteru konferencijsku ligu uz još neke promjene dok Celo napravi drhtat će mnogi od straha
3 0
Eno30
Bravo United sa ovom pobjedom zacepiliste usta olosima koji su predvidzali da će te se boriti za konferencisku ligu.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi