Milijarder želi kupiti fudbalskog velikana: "Voli novce, ludilo i izazove"

Rok je veoma kratak za predavanje dokumentacije

Milijarder želi kupiti fudbalskog velikana: "Voli novce, ludilo i izazove"

Haris Zilić

Krajem prošle godine Glazersi su otkrili da su voljni poslušati sve ponude ili neke druge prijedloge oko vlasništva Manchester Uniteda. Čak su spremni i na kompletnu prodaju.

Ova vijest je početkom 2023. godina dobila još više na važnosti jer su se javljali i prvi potencijalni kupci.

U taj red stiglo je i još jedno ime. Naime, drugi najbogatiji čovjek na svijetu i milijarder Elon Musk raspitivao se za kupovinu Manchester United prenose mediji na Ostrvu.

Gigant sa Old Trafforda bi se mogao kupiti za rekordnu cijenu od 4,5 milijardi funti ili više.

Bilo je nekih naznaka od strane arapskih grupacija, kao i još nekih grupacija iz Kine, međutim Elon Musk je prvi koji je "glasnije" izrazio želju za ulaskom u United samim tim i fudbalski svijet.

Oglasi

Musk je već stavljen i kao veliki favorit za novog vlasnika Uniteda.

Njegovo bogatstvo se trenutno procjenjuje oko 157 milijardi funti, tako da kupovina tima sa Old Trafforda ne bi bila veliki problem, a United bi sigurno s njim na čelu postao jedan od najbogatijih klubova današnjice.

Navijači su dosta podijeljeni kada je u pitanju novo vlasništvo Uniteda.

Neki smatraju da bi to mogao biti mač sa dvije oštrice, dok neki vjeruju da je povratak Uniteda na stare staze slave kakve su imali u vrijeme Sir Alexa Fergusona.

Rok za prijavu eventualne kupovine Uniteda je do 17. feburara , dakle još četiri dana.

Musk morao odmah reagovati ako želi da bude dio Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Musk voli voli novce, voli ludilo i izazove, sve je spremno i saznat će se krajem sedmice", navode pojedini ostrvski mediji koji su i na taj način malo zaintrigirali javnost oko cijele situacije.

Tako bi nakon Newcastlea kojeg su preuzeli arapski vlasnici još jedan engleski klub mogao dobiti bogate vlansike u ovom slučaju vlasnika u veoma kratkom vremenskom razdbolju.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi