Do suza doveo navijače Manchester Uniteda, a onda je odjeknula svijetom njegova poruka za Palestinu!

Oglasio se nakon utakmice u Istanbulu

Do suza doveo navijače Manchester Uniteda, a onda je odjeknula svijetom njegova poruka za Palestinu!

Endin Čaušević

Fantastičnu utakmicu gledali smo sinoću Istanbulu gdje su se sastali Galatasaray i Manchester United, a ovaj okršaj na kraju je završen rezultatom 3:3. Jedan od junaka domaćeg tima bio je Kerem Akturkoglu koji je dao gol za bod Galate, a potom je poslao poruku koja je odjeknula svijetom.

Noć u Ligi prvaka nije mogla bolje početi jer su ljubitelji fudbala mogli da uživaju u nevjerovatnom fudbalu koji smo gledali na meču Galatasarayja i Manchester Uniteda.

Crveni đavoli su imali u dva navrata dva gola prednosti u Istanbulu i činilo se da će se s punim plijenom vratiti u Englesku, ali turski prvak to nije dozvolio i na kraju uspio je da izbori neriješen rezultat.

United je poveo sa 2:0 golovima Garnacha i Brune Fernandesa, dok je nakon toga na 1:2 smanjio Hakim Ziyech. Kada je McTominay zabio pogodak za 1:3 početkom drugog poluvremena činilo se da je sve gotovo.

Međutim, ponovo je Ziyech bio taj koji je držao Galatasaray u životu. Marokanac je u 62. minuti zabio pogodak za 2:3 i iskoristio nevjerovatnu grešku koju je napravio Andre Onana.

Oglasi

Samo devet minuta kasnije stadion u Istanbulu je "proključao" kada su domaći poravnali na 3:3. Ziyech je ovaj put bio asistent, a gol za bod Galatasarayja zabio je Kerem Akturkoglu koji je samo desetak minuta ranije ušao u igru.

Iako je zaista "pljuštalo" ispred oba gola do kraja utakmice rezultat se više nije mijenjao i ostalo je 3:3 čime sigurno dosta zadovoljniji mogu biti u taboru Galatasarayja.

Ipak, glavna tema nakon utakmice bio je upravo Akturkoglu koji je zabio gol za 3:3. On je odlučio da se oglasi na društvenim mrežama, a njegova poruka za Palestinu odjeknula je u svijetu.

"Ovaj gol posvećujem djeci u Palestini koji zaslužuju budućnost ispunjenu nadom i mirom. Njihova hrabrost i otpornost inspirišu me na terenu. Uvijek ste u našim srcima. Nismo vas zaboravili i nikada i nećemo", napisao je fudbaler Galatasarayja.

Oglasi

Međutim, Akturkogluova poruka nije bila jedina za Palestinu na sinoćnjem meču Lige prvaka.

I navijači Galatasarayja su imali parolu za Palestinu

Naime, navijači Galatasarayja također odlučili da pruže podršku Palestini gdje već preko mjesec dana traje žestok sukob s Izraelom u kojem je stradao veliki broj nedužnih ljudi, a ono što je najgore veliki broj nastradali su djeca.

"FreePalestine", bila je parola navijača Galatasarayja na sinoćnjem meču protiv Manchester Uniteda zbog čega će turski klub najvjerovatnije dobiti novčanu kaznu od UEFA-e.

   Parola navijača Galatasarayja na sinoćnjem meču protiv Manchester Uniteda. Foto: EPA

No, što se tiče ove grupe u zadnjem kolu očekuje nas spektakularna borba za drugu poziciju koja vodi u nokaut fazu Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bayern je već izborio plasman dalje, a za drugo mjesto borit će se Copenhagen, Galatasaray i Manchester United. Copengahen i Galata imaju po pet bodova, dok je United trenutno zadnji na tabeli s bodom manje.

U zadnjem kolu Galatasaray gostuje Copenhagenu u direktnom okršaju dok će na Old Traffordu igrati Manchester United i Bayern. Crveni đavoli nemaju pravo na kiks i treba im pobjeda, te će osluškivati rezultat iz glavnog grada Danske.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CeZenicaLik
Bravo za gestu....cestitke za hrabrost
1 0
user1677074566
Navijač sam UTD ali drago mi je sto nije pobjedio zbog navijača Galate i njihove podrške Palestini. Bravo za navijače i ovog igrača
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije