Kao da ne postoji: Manchester United zadao žestok udarac Greenwoodu

Zgrozio javnost svojim ponašanjem

Kao da ne postoji: Manchester United zadao žestok udarac Greenwoodu

Endin Čaušević

Mladi engleski fudbaler Mason Greenwood nalazi se već danima u centru pažnje fudbalske javnosti.

Fudbaler Manchester Uniteda prije nekoliko dana završio je u pritvoru nakon što ga je njegova djevojka Harriet Robson optužila za nasilje, te je javno objavila fotografije na kojoj se vide povrede na njenoj glavi i tijelu.

Ona je šokirala englesku javnost kada je objavila da joj je ove povrede nanio Greenwood, a ubrzo se u sve uključila i policija.

Ovaj 20-godišnji fudbaler je priveden ubrzo nakon toga i protiv njega je podignuta optužnica. Greenwood je nekoliko dana proveo u pritvoru, ali je izašao jučer nakon što je platio kauciju.

No, njegov život se u potpunosti preokrenuo prethodnih dana. Manchester United ga je odmah suspendovao i izbacio iz prvog tima, a i Nike je prekinuo s njim sponzorsku saradnju.

Također, EA Sports ga je uklonio s igrice FIFA 22 i mnogi su zgroženi ponašanjem mlade zvijezde Manchester Uniteda.

Na Old Traffordu su šokirani s onim što je Greenwood uradio, a danas su mu zadali novi udarac. Uklonili su ga u potpunosti sa zvanične stranice Manchester Uniteda, te nema uopšte informacija na toj stranici da je on igrač ovog kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pored toga United je iz prodaje povukao sve dresove ovog 20-godišnjeg igrača i kako stvari stoje uskoro bi mogli s njim raskinuti ugovor.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi