Na Old Trafford stiže 'veliki šef' i sprema se pravi zemljotres - Dvije zvijezde su otpisane
Foto - EPA

Manchester United sprema promjene

Na Old Trafford stiže 'veliki šef' i sprema se pravi zemljotres - Dvije zvijezde su otpisane

Midhat Šljivak

Dolazak Jima Ratcliffea u vlasničku strukturu Manchester Uniteda donosi brojne promjene u klubu i očekuje se da će već u januaru tim pretrpiti brojne promjene. Najavljuju se brojni odlasci, a među prvima će iz kluba otići Casemiro i Raphael Varane.

Sir Jim Ratcliffe ušao je u Manchester United investicijom vrijednom 1.3 milijarde funti. Sve će službeno biti potvrđeno u narednoj sedmici.

Dolazak najbogatijeg Britanca u klub donijet će i brojne promjene unutar tima. Ratcliffe želi počistiti tim i najavljuju se brojni odlasci zvijezda koje su skupo plaćene, ali nisu opravdali očekivanja.

Među prvima koji bi mogli otići su Casemiro i Raphael Varane. Za njih su Crveni đavoli izdvojili 112 miliona funti i dali su im dugotrajne ugovore.

Ipak, ove sezone nijedan nije pokazao apsolutno ništa. Utopili su se u sivilo ekipe koja igra zaista katastrofalno i ne prave nikakvu razliku na terenu.

Oglasi

Navodno je već odlučeno da se ovaj duo neće zadržati previše na Old Traffordu. Moguć je odlazak već u januaru, a ako i ostanu njihova epizoda među Crvenim đavolima trajat će samo do kraja sezone.

Casemiro se povezuje s odlaskom u Saudijsku Arabiju. Ponuda koju ima je izuzetno atraktivna i izvjesno je da će brazilski veznjak karijeru nastaviti u ovoj zemlji.

S druge strane interes velikih timova za Raphaela Varanea postoji. Bayern bi ga rado vidio u svojim redovima, spremni su platiti 25 miliona funti, no problem je njegova plata od 340.000 funti sedmično.

Casemiro je u dresu Uniteda odigrao 63 utakmice i ima učinak od 11 golova i sedam asistencija. S druge strane Varane je nastupio 75 puta za ovaj klub, zabio je dva puta i jednom je asistirao.

Ko je Sir Jim Ratcliffe?

Sir James Arthur Ratcliffe (71) najbogatiji je čovjek u Velikoj Britaniji. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na gotovo 30 milijardi funti

Oglasi

Ratcliffe je hemijski inžinjer. Njegova kompanija INEOS poznata je širom svijeta i njena zarada iz godine u godinu sve više raste.

Bogati Britanac je veliki ljubitelj sporta. Navijač je Manchester Uniteda i odavno se povezivao s kupovinom kluba s Old Trafforda. Sada je konačno tu i imat će 25 procenata udjela u klubu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On u svojim rukama ima već dva kluba. To su švicarska Lozana i francuska Nica, a u umalo je u njegovim rukama završio i Chelsea, no ponuda od 4.24 milijardi funti je odbijena i klub je završio u rukama Amerikanca Todda Boehlyja.

Novac je ulagao u biciklizam i moto-sport, ali definitivno ovaj 71-godišnjak ima najveće planove s Manchester Unitedom kojeg želi vratiti na vrh engleskog fudbala.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Svabooo
Ovo samo bosanceros moze napisati...tezak 30 miliona a kupuje klub za 5 milijardi...
0 0
K79
sta kažeš čak 30 miliona težak waooo hahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi