Manchester United krade Bayernu veliko pojačanje?
Nicolas Pepe se već dugo nalazi na radaru Bayerna

Tim sa Old Trafforda je napravio prvi kontakt

Manchester United krade Bayernu veliko pojačanje?

S. Pašalić

Manchester United je prema pisanjima engleskih medija uspostavio kontakt sa Lilleom u nadi da postigne dogovor oko Nicolasa Pepea.

Sjajni igrač francuskog tima je ove sezone postigao 20 golova i upisao 11 asistencija te je bio možda i ključan igrač sjajnog rezultata Lillea koji će po svemu sudeći završiti na drugom mjestu i igrati Ligu prvaka naredne sezone.

Bayern Munchen je bio prvi favorit za dovođenje ovog sjajnog krila ovog ljeta, ali je interes Bavaraca ohladio i oni su se sada okrenuli Leroyu Saneu.

Upravo to je bio razlog zašto se United odlučio da napravi prvi korak u dovođenju Pepea i kontakt je ostvaren prošle sedmice.

Lille zna da su Unitedu potrebana pojačanja i želi dobiti i do 70 miliona funti za Pepea. Navodno je Jose Mourinho još prošlog ljeta želio dovesti ovog igrača, ali kontakt nikada nije ostvaren.

Bayern nije uspio završiti ponudu sa slanjem ponude od 52 miliona funti, a interes za ovog igrača su još pokazivali Arsenal i Liverpool.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi