U ušima navijača Uniteda odzvanjaju riječi Van Gaala: Nije on za vas, on je za pravi fudbalski klub
Foto - EPA

Bio je brutalan

U ušima navijača Uniteda odzvanjaju riječi Van Gaala: Nije on za vas, on je za pravi fudbalski klub

Midhat Šljivak

Manchester United igra još jednu katastrofalnu sezonu. Novu blamažu Crveni đavoli su doživjeli na Old Traffordu protiv Newcastlea (3:0) i ispali su iz borbe za trofej Carabao kupa. Sve vodi ka tome da Erik ten Hag neće još dugo biti menadžer kluba, pa navijačima ovog kluba odzvanjaju riječi koje je rekao legendarni Louis van Gaal prije nego je Nizozemac preuzeo Crvene đavole.

Legendarni Louis van Gaal od samog početka je smatrao da njegov sunarodnjak Erik ten Haag nije menadžer za Manchester United. Njegove riječi sada odzvanjaju u ušima navijača Crvenih đavola.

"Erik ten Hag je vrhunski trener, ali Manchester United je komercijalni klub i teško je bilo kome da ga vodi. Bolje mu je da je otišao u neki pravi fudbalski klub", rekao je u ljeto prošle godine Van Gaal.

Ove riječi su mu itekako zamjerili navijači Uniteda. Smatrali su kako vrijeđa klub i da je United mnogo više od običnog fudbalskog tima.

Međutim, sada im riječi slavnog trenera odzvanjaju u ušima. Ima dosta istine u onom što je rekao, a Erik ten Hag više ne zna šta da radi. Preuzeo je odgovornost za poraze, ali...

Oglasi

"Znam da ovo nije dobro. Preuzimam potpunu odgovornost i stvarno mi je žao navijača. Igrači će se držati zajedno, vidite i sami da su umorni. Moramo ovo prevazići kao tim i to je jedini način", rekao je Ten Hag i dodaje:

"Svi moraju preuzeti svoj dio odgovornosti, pokazati da se na njih može računati i da se s njima može sarađivati. Saradnja je ključna riječ".

"Ja sam borac i uvjeren sam da mogu sve vratiti na pravi put, ali trenutno smo u jako lošoj situaciji", poruka je Erika ten Haga.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osam poraza u 15 utakmica ove sezone nikako nije dobra stvar za Crvene đavole. Sve to izgleda veoma slabo na terenu i uzaludno se bacaju ogromne cifre na transfere.

Erik ten Hag je pod velikim pritiskom. Već se spominje da bi mogao napustiti klupu velikana s Old Trafforda i vidjet ćemo šta će se dešavati u narednom periodu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

elvir_86
Nije sve do trenera ako u ekipi imaš igraće manekene i zvijezde koje su umislili da su to .
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi