Pamtit će ovaj dan dok su živi - Erik ten Hag brutalno ponizio igrače Uniteda u svlačionici
Foto - EPA

Bez milosti

Pamtit će ovaj dan dok su živi - Erik ten Hag brutalno ponizio igrače Uniteda u svlačionici

Midhat Šljivak

Menadžer Manchester Uniteda Erik ten Hag odlučio je na poprilično čudan način kazniti svoje fudbalere odmah po okončanju gradskog derbija protiv Cityja u kojem su Crveni đavoli poraženi s 3:0. On ih je natjerao da sjede u miru i slušaju proslavu protivnika.

Manchester United i ove sezone igra poprilično skromno. Sedam poraza u 14 utakmica navijači ovog tima sigurno nisu očekivali, kao ni igrači Uniteda kaznu od strane menadžera Erika ten Haga.

Novinar Neil Custis otkriva detalje i dešavanja iz svlačionice Uniteda nakon teškog poraza od Cityja u nedjeljnom meču.

"Kada su se igrači Uniteda vratili u svlačionice, naredio im je da sjednu i u tišini slušaju kako se fudbaleri Manchester Cityja raduju u drugoj svlačionici", govori Custis i nastavlja.

"Želio je i da čuju gostujuće navijače kako još uvijek pjevaju svojim igračima nakon što su potpuno razbili United. Potom je eksplodirao i dobro je naružio kompletan tim zbog igre u drugom poluvremenu", govori Custis.

Oglasi

Također, on navodi kako nizozemski stručnjak polako gubi svlačionicu i da je sve više nepovjerenja prema metodama rada koje ima.

"Počeli su dovoditi u pitanje njegove taktičke odluke nakon ovog meča. To je prvi put da se desi tako nešto", navodi Custis.

Crveni đavoli su su tek na osmom mjestu prvenstvene tabele sa 15 osvojenih bodova iz 10 utakmica. Imaju pet pobjeda i pet poraza, a izgubili su i dvije utakmice Lige prvaka gdje imaju tri boda iz tri utakmice.

Još je ovo jedna veoma teška sezona za navijače engleskog velikana. Titula ostaje san već 11. godinu zaredom i već se spominje i mogućnost nove promjene na menadžerskoj klupi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navijači silno traže i odlazak porodice Glazer iz kluba. Oni su odbili mogućnost prodaje bogatom katarskom šeiku i ne žele napustiti 'zlatnu koku' koja im godišnje donosi ogromne cifre.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...dobar je Seven Hag,neka ga bar do utakmice sa Liverpoolom na klupi,da se malo popravi ova slaba gol razlika Liverpoola hahahahahahahahaha...
1 0
Mel_Glupson
Hahaha joj magaraca iz mančestera hahaha pa i prosle sezone je ih natjerao 5 puta da slušaju i citija i liverpula i bretnforda i brightona..hahaha ko da su na koncert dosli haha a navijači su im najaci ..svi isti ..i izgledom i pričom.. glave im ko kartonske kutije..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi