Cristiano Ronaldo nije mogao ni sanjati ljepši povratak u Manchester United

Zabio dva gola protiv Newcastlea

Cristiano Ronaldo nije mogao ni sanjati ljepši povratak u Manchester United

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda danas su na svom terenu pobijedili Newcastle sa 4:1 u meču četvrtog kola Premiershipa.

Današnja utakmica na Teatru snova bila je u znaku Cristiana Ronalda koji se nakon 12 godina vratio u Manchester United i odigrao je fantastičnu utakmicu.

United je od samog početka imao incijativu na sredini terena, ali nisu pronalazili način da ugroze pogodak gostiju.

Kada se očekivalo da nećemo vidjeti golove u prvom poluvremenu domaći su poveli sa 1:0. Nakon što je golman gostiju odbranio udarac Greenwooda lopta je došla do Ronalda koji je šalje u mrežu za erupciju oduševljenja na tribinama.

Međutim, Newcastle se u nastavku meča uspio vratiti. Gosti su u 56. minuti uspjeli da poravnaju na 1:1 kada je De Geu savladao Manquillo.

Oglasi

No, slavlje gostiju trajalo je samo šest minuta, a onda je na scenu ponovo stupio Cristiano Ronaldo. Shaw je uposlio Portugalca koji silovito šutira i šalje loptu kroz noge golmanu gostiju za 2:1.

Manchester United je u finišu postigao još dva gola. U 80. minuti spektakularan gol za 3:1 postigao je Bruno Fernandes, dok je desetak minuta kasnije konačnih 4:1 postigao Lingard na asistenciju Pogbe.

United je trenutno prvoplasirani sa deset bodova, dok je Newcastle pretposljednji sa samo jednim osvojenim bodom iz četiri utakmice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tri boda upisao je i Manchester City koji je slavio na teškom gostovanju kod Leicestera sa 1:0. Odlučujući trenutak meča desio se u 62. minuti kada je Bernardo Silva postigao jedini pogodak na utakmici za tri boda Građana.

Prvu pobjedu u sezoni ostvario je i Arsenal koji je pred svojim navijačima pobijedio Norwich sa 1:0. Junak Topnika bio je Aubameyang koji je u 66. minuti zabio pogodak za 1:0 i prve bodove Arsenala u novoj sezoni.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Danas onaj tip iz Crystal Palaca zabi dva gola u debiu i to kao rezervni igrač za 10ak minuta, Eduardo ili tako nešto, nigdje ni rječi o tome. Ovaj portal samo pali dječurliju koja sv ršava na Ronalda i Messia.
6 9
Eno30
Bravo za Manchester United, bravo Ronaldo i Bruno, a i drago mi je za Lingarda sto je i on zabio. Visoka pobjeda trenutno prvo mjesto na tabeli i tu pripadate tu i ostanite do kraja sezone
9 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi