Ten Hag sprema revoluciju na Old Traffordu: Kako bi Manchester United mogao izgledati naredne sezone

Očekuje ga ogroman izazov

Ten Hag sprema revoluciju na Old Traffordu: Kako bi Manchester United mogao izgledati naredne sezone

E. Čaušević

Nizozemski stručnjak Erik ten Had od naredne sezone će biti novi trener Manchester Uniteda.

Ten Hag se oprostio od Ajaxa nakon nekoliko odličnih sezona na klupi kluba iz Amsterdama, te je odlučio da napravi veliki iskorak u svojoj trenerskoj karijeri.

Manchester United je nedavno potvrdio da je Ten Hag novi trener ovog kluba i da će tu funkciju zvanično preuzeti pred početak priprema za novu sezonu.

Sigurno je da će Nizozemac napraviti velike promjene u igračkom kadru, a već sada je sigurno da će United napustiti Paul Pogba, Jesse Lingard, Edinson Cavani, Juan Mata, Nemanja Matić i Lee Grant kojima ističu ugovori na kraju sezone.

Također, očekuje se da će se na transfer listi ovog ljeta naći Aaron Wan-Bissaka, Eric Bailly, Phil Jones i Anthony Martial, a u klub će se vratiti Donny van de Beek s posudbe.

S Unitedom se već povezuje nekoliko igrača, a navodno klub je veoma blizu dogovora transfera Frenkieja de Jonga iz Barcelone. Ten Hag je s njim sarađivao odlično u Ajaxu i nije ni čudo što ga želi dovesti na Teatar snova.

Navodno, na meti će biti i Matthijs de Ligt iz Juventusa koji je također bio dio te sjajne generacije Ajaxa. De Ligt bi bio zamjena za Harryja Maguirea koji igra u očajnoj formi ove sezone.

Također, na meti Uniteda nalazi se i sjajni napadač Darwin Nunez koji je oduševio ove sezone igrama u Benfici. Očekuje se i da će Ten Hag zadržati Cristiana Ronalda i ukoliko uspije da ostvari sve ove transfere, onda će United imati zaista fantastičnu ekipu u novoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mogući sastav Manchester Uniteda za novu sezonu: De Gea, Dalot, Varane, De Ligt, Shaw, Van de Beek, De Jong, Bruno Fernandes, Sancho, Ronaldo, Nunez.

How Man Utd could line up next season in dream scenario with 3 new signings and 10 exits

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

davide.azzurri
Super ekipica u borbi za 5 mjesto
10 3
axel42
Ekipa tamam za borbu od 4 do 6. mjesta!
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi