Paulo Fonseca zna šta sutra mora uraditi za meč protiv Manchester Uniteda

Džeko od prve minute

Paulo Fonseca zna šta sutra mora uraditi za meč protiv Manchester Uniteda

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome sutra igraju u gostima protiv Manchester Uniteda prvu utakmicu polufinala Evropske lige.

Manchester United je prema mnogima favorit u ovom dvomeču, ali su iz rimskog kluba poručili da na Teatar snova stižu po dobar rezultat. Revanš između ovih timova igra se već naredne sedmice i jasno je da nas očekuje dosta uzbuđenja.

Jasno je da će Ole Gunnar Solskjaer i Paulo Fonseca na teren poslati najjači sastv, a obojica su u prvenstvu prije nekoliko dana odlučili da odmore pojedine fudbalere za sutrašnji meč.

Italijanski mediji već špekulišu o tome u kojem sastavu će igrati United i Roma u sutrašnjoj utakmici, a La Gazzetta dello Sport već je objavila vjerovatne sastave oba tima.

Oni vjeruju da će bh. napadač Edin Džeko igrati od prve minute protiv Uniteda jer ima odličan učinak protiv ovog kluba dok je bio član gradskog rivala Cityja.

Džeko je prije nekoliko dana presjedio na klupi meč protiv Cagliarija, ali bilo je jasno da ga Fonseca odmara za sutrašnju utakmicu.

Oglasi

S druge strane, Solskjaer ne želi mnogo da eksperimentiše i očekuje se da će na teren poslati sastav koji u posljednje vrijeme igra u jako dobroj formi.

Vjerovatni sastav Manchester Uniteda: De Gea, Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Shaw, McTominay, Fred, Rashford, Bruno Fernandes, Pogba, Cavani.

Vjerovatni sastav Rome: Pau Lopez, Smalling, Cristante, Ibanez, Karsdorp, Diawara, Veretout, Spinazzola, Pellegrini, Mkhitaryan, Džeko.

Dijamant će se nakon šest godina prvi put vratiti u Manchester. Za Old Trafford ga vežu dobra sjećanja jer je na ovom stadionu zabio nekoliko golova igrajući za Wolfsburg i Manchester City, a sigurno je da se nada da će nastaviti tradiciju i u dresu Rome.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Džeko je u dosadašnjoj karijeri protiv Manchester Uniteda igrao ukupno devet puta i uspio je zabiti čak sedam golova i dodati dvije asistencije.

Njegovi timovi su u tim okršajima slavili četiri puta, a pet puta je slavio United. Zanimljivo da nije bilo remija kada je Džeko igrao.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

davide.azzurri
Nastavi niz Edine..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi