Teške scene iz Torina: Wojciech Szczesny zbog problema sa srcem u suzama napustio utakmicu
Šokantne scene iz Torina u finišu prvog dijela meča Juventusa i Sportinga. Wojciech Szczesny zatražio je ljekarsku pomoć (Foto: Screenshot)

Užas

Teške scene iz Torina: Wojciech Szczesny zbog problema sa srcem u suzama napustio utakmicu · Udarna vijest

Midhat Šljivak

Poljski golman iz redova Juventusa Wojciech Szczesny napustio je u suzama večerašnji meč Evropske lige protiv Sportinga iz Lisabona. Navodno je čuvar mreže Stare dame izašao s utakmice zbog problema sa srcem.

Wojciech Szczesny zabrinuo je sve navijače Juventusa, ali i ljubitelje fudbala širom svijeta nakon što je teren napustio zbog problema sa srcem.

Poljak je osjetio probadanje u grudima u finišu prvog poluvremena. Istog trena je zatražio medicinsku pomoć i morao je napustiti meč.

Umjesto njega na teren je ušao Mattia Perin, a saigrači su ispratili poljskog čuvara mreže u svlačionicu.

Oglasi

Nadamo se svakako da je sa 32-godišnjim golmanom sve u najboljem redu i da će uskoro ponovo raditi svoj posao među stativama.

Fenomenalni golman je član Bianconera od 2017. godine. U Torino je stigao iz ekipe Rome, a ranije je branio za Arsenal i Brentford.

Večerašnji meč bio mu je 207. za torinskog velikana s kojim je osvojio tri titule italijanskog prvaka, te po dva trofeja Kupa Italia i Superkupa.

U posljednje vrijeme često se govorilo da će Poljak na kraju ove sezone napusiti klub. Njegov ugovor je među najvećim i vrijedi 12 miliona eura po sezoni.

Međutim, sjajnom čuvaru mreže se ne ide nigdje. Jasno je to poručio rukovodstvu kluba.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Ne vidim se nigdje drugo. Sretan sam u Juventusu i to što sam dio velikog kluba me stimuliše. Ne vjerujem da ću više igrati za neki vrhunski klub", poručio je Wojciech Szczesny.

Svakako se nadamo da večerašnji meč nije posljednji u dresu Stare dame iz Torina i da će on i dalje čuvati mrežu italijanskog velikana. Ipak, zdravlje je najbitnije i on će sigurno biti podvrgnut brojnim testovima.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HamzaVojvoda
Pfizer moderna astra zeneca
0 3
Mel_Glupson
Ne zna se od čega je ... zna se samo od čega nije... od pelca nije sigurno... nemoj da bi ko napisao da je pfizer
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi