Szczesny odmah na stadionu napravio pregled, poznato kakav problem je imao sa srcem

Dobre vijesti stižu iz Torina

Szczesny odmah na stadionu napravio pregled, poznato kakav problem je imao sa srcem

Endin Čaušević

Prvo poluvrijeme utakmice četvrtfinala Evropske lige između Juventusa i Sportinga obilježio je izlazak iz igre Wojciecha Szczesnog koji je zbog srčanih problema morao da napusti teren. Poljak je izašao u suzama i odmah je uradio pregled na stadionu, a stižu i prve informacije o njegovom stanju.

U prvom poluvremenu utakmice u Torinu nije bilo golova iako smo vidjeli veliki broj šansi i to pogotovo pred golom Juventusa.

Međutim, sve je palo u drugi plan kada je golman italijanskog kluba Szczesny zatražio izmjenu iako je bilo jasno da nije imao nikakav kontakt s nekim od igrača Sportinga da bi se žalio na neku povredu.

Bilo je jasno da je situacija ozbiljna jer je poljski golman u suzama napustio teren, a ubrzo nakon toga potvrđeno je da je osjetio bol u prstima i da je ljekarski tim shvatio da ima srčanih problema i da je najbolje da izađe iz igre.

Dok je osjetio da nešto nije kako treba Szczesny je odmah zatražio pomoć jer je i sam shvatio koliko je situacija ozbiljna.

Nakon kraćeg pregleda odlučeno je da je najbolje da Poljak napusti teren, a umjesto njega Max Allegri je bio primoran da u igru uvede rezervnog golmana Mattiju Perina.

Oglasi

No, svi se pitaju šta se dešava sa Poljakom, a iz Torina stižu prve informacije o stanju Szczesnog. Poznati novinar Romeo Agresti objavio je da je ljekarski tim odmah po izlasku Szczesnog iz igre odlučio da u medicinskom centru na stadionu napravi detaljnije preglede.

Uz pomoć osoblja hitne pomoći koja je bila na stadionu oni su na poluvremenu odmah odradili pregled srca i zaključili da se radi samo o ubrzanom lupanju srca i da na svu sreću nije ništa ozbiljno.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Szczesny se sada osjeća dobro, ali je bilo jasno da se i sam prepao cijele situacije. On će biti prebačen u bolnicu gdje će ljekari napraviti detaljnije preglede kako bi ustanovili zašto je došlo do ubrzanog rada srca.

Također, treba istaći da su igrači Juventusa shvatili da nešto nije ok kada su vidjeli da Szczesny plače i pružili su mu veliku podršku dok je napuštao teren.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti