Manchester United slavio na Etihadu, ali City ide u finale Liga kupa

Odlučio prvi meč

Manchester United slavio na Etihadu, ali City ide u finale Liga kupa

Endin Čaušević

Manchester United večeras je u gostima pobijedio Manchester City (0:1) u revanšu polufinala engleskog Liga kupa, ali su Građani prošli dalje zbog pobjede u prvom meču na Old Traffordu (1:3).

City je odlično otvorio utakmicu i zaprijetio u šestoj minuti preko Aguera, ali je De Gea sjajno reagovao. Već u narednom napadu domaći su ponovo imali veliku šansu. Ovaj put šutao je Mahrez, ali je De Gea ponovo bio siguran.

Deset minuta kasnije ponovo je pokušao Aguero, no De Gea još jednom fantastično brani. Manchester United je iz prve ozbiljne prilike uspio da dođe do prednosti.

U 35. minuti je Nemanja Matić sjajno šutirao i savladao golmana Cityja za 0:1. United je potom krenuo po drugi gol koji ih je vodio u produžetke jer je City u prvom meču slavio na Old Traffordu sa 3:1, a poznato je da u Liga kupu ne važi pravilo gola u gostima.

Međutim, City je bio dosta bolji i u nastavku utakmice. Domaći su do poravnanja mogli u 58. minuti kada je Sterling bio u šansi, ali je šutirao preko gola.

Posao domaćoj ekipi olakšan je u 76. minuti kada je Nemanja Matić dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Potražite više informacija na temu Premier league:

United je nekako pokušao da uspostavi incijativu i dođe do gola koji ih vodi u produžetke, ali nisu uspjeli. Iako je Manchester United slavio sa 1:0 na Etihadu u finale engleskog Liga kupa prošao je City zbog pobjede u prvom meču (1:3).

Finale engleskog Liga kupa igra se 1. marta na Wembleyju, a City će igrati protiv Aston Ville.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi