Manchester United srušio rekorde i imat će najskupljeg stopera na svijetu
(Foto. EPA)

Harry Maguire postigao dogovor

Manchester United srušio rekorde i imat će najskupljeg stopera na svijetu

M. Šljivak

Manchester United srušio je sve rekorde i imat će najskupljeg stopera na svijetu.

Prema navodina engleskih medija, Crveni đavoli su konačno postigli dogovor sa Leicesterom oko transfera Harryja Maguirea, koji bi u narednim danima trebao službeni potpisati za United.

Svi uslovi oko ugovora su dogovreni. Leicester je pristao da proda Maguirea za 80 miliona funti, a na taj način je ovaj fudbaler postao najskuplji stoper na svijetu.

Tako je srušen rekord za jednog stopera u Engleskoj koji je držao Liverpool nakon što je Virgila van Dijka platio 75 miliona funti.

Ipak, treba svakako istaći da je transfer Van Dijka srušio i Juventus prije nekoliko dana, jer je Matthijsa De Ligta Ajaxu platio nešto više od 76 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Transfer bi službeno trebao biti potvrđen u narednim satima...

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Mater vam jebem u picku englesku sa preseravanjem! Ode nas rekord :'(
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi