Pepove trenerske metode: Guardiolin "privatni čas" za mladog fudbalera Cityja
Foto: Screenshot

Uvijek može bolje

Pepove trenerske metode: Guardiolin "privatni čas" za mladog fudbalera Cityja

Bez obzira šta mislili o njemu, malo je danas trenera poput Pepa Guardiole.

Malo je onih koji sa tolikom strašću pristupaju "fudbalskoj nauci" kao Pep Guardiola, a u to se uvjerio i mladi veznjak Manchester Cityja Aleix Garcia, koji se ovog ljeta vratio među Građane nakon posudbe u Gironi.

Ovaj 22-godišnjak je upisao prvi nastup u sezoni za City nakon što je ušao u sa klupe u duelu Građana i West Hama na Asia Cupu, odigranom u srijedu.

Garcia je pružio dobru partiju nakon što je u 69. minuti zamijenio Rodrija, ali uvijek može bolje. To dobro zna Pep Guardiola.

Guardiola je nakon utakmice odlučio porazgovarati sa Garciom i u svom stilu održao mladom veznjaku "privatni" čas.

Metode španskog trenera su su oduševile Tima Sherwooda, nekada sjajnog engleskog fudbalera i trenera, koji je bio stručni komentator za duel Cityja i West Hama.

"On je apsolutno fantastična reklama za fudbal. Odmorio se tokom ljeta i sada se vratio poslu... Svaki minut svakog dana će pokušavati učiniti svakog igrača u tom klubu boljim", istakao je Sherwood, pa dodao:

"Ne samo igrače prvog tima, nego i mlade momke. On je primjer svim trenerima. Ništa ne ostavlja nedovršenim. Zato osvaja više trofeja od svih ostalih trenera."

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi