Mancini govorio o tome kako je dobio posao selektora: Niko nije htio, pa sam došao ja

Ispostavio se kao pun pogodak

Mancini govorio o tome kako je dobio posao selektora: Niko nije htio, pa sam došao ja

E. Oštraković

Nakon sjajnih kvalifikacija za Euro 2020 očekivalo se dosta od Mancinijeve Italije ove godine, ali je Euro odgođen.

Mancini je govorio o raznim temama u jednom od intervjua, a dotakao se i toga kako je došao do posla selektora.

"Prije svega moram reći da nam fali sve što se podrazumjeva pod normalnim životom. Da se igralo kada se trebalo igrati, mislim da nas niko ne bi pobjedio. Nadam se da će u ovih godinu dana naši mlađi igrači skupiti iskustva", rekao je Mancini, te je nastavio:

"Moja ideja je bila da napravim nešto posebno, da privučem dodatnu pažnju naših navijača i igrači su mi pomogli u tome. Italija je uvijek imala sjajne igrače, ali nikome nije nikada lako pobijedit", kaže Mancini.

Kaže da niko nije htio trenirati reprezentaciju Italije, pa su zvali njega, a on je to objeručke prihvatio.

"Kada sam došao niko nije htio da se prihvati posla selektora, pa su pitali mene i naravno da sam pristao. To je fudbal, morate imati prirodni talenat da jednostavno uskočite u situaciji u snađete se u njoj", završio je Roberto Mancini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi