Mancini i Bonucci najavili meč: Neće to biti ista BiH kao u Finskoj

Održana konferencija za medije

Mancini i Bonucci najavili meč: Neće to biti ista BiH kao u Finskoj

Na stadionu Allianz u Torinu, gdje će Italija i BiH sutra odmjeriti snage u sklopu kvalifikacija za Euro 2020., održana je konferencija za medije.

Novinarima najprije su se obratili Italijani, tačnije selektor Roberto Mancini i stoper Leonardo Bonucci, koji su na samom početku istaknuli važnost utakmice istučući kako je BiH u Finskoj imala samo loš dan.

"U odnosu na prethodnu utakmicu, bit će sigurno određenih izmjena, to je normalna stvar. Nisam još definitivno odlučio ko će igrati. ali strpite se, sve će biti jasno sutra", kazao je Mancini (54) na samom početku, pa se potom osvrnuo na utakmicu koja se igra sutra od 20:45 sati. 

"Dolazi nam u goste reprezentacija koja je uz Grčku i nas jedan od glavnih kandidata za taj plasman na Evropsko prvenstvo. Imaju odlične igrače, dovoljno je spomenuti Džeku i Pjanića oko kojih se sve vrti, tako da nam definitivno neće biti lako. Iza sebe imaju poraz od Finske, no vjerujem kako je to samo bio njihov loš dan i da će igrati potpuno drugačije. Morat ćemo se dobro potruditi kako bismo pobijedili."

Azurri u dosadašnjem dijelu kvalifikacija imaju maksimalan učinak. Interesovalo je italijanske novinare šta je to Mancini promijenio.

"Italija kao zemlja je oduvijek imala fenomenalne fudbalere. Na meni je bilo samo da izaberem igrače, da dobro pogledam i na kraju izaberem. Nakon par mjeseci vidjelo se da smo na dobrom putu, tu je, uostalom, i rezultat."

Italija je dosta pogoršala svoju poziciju na FIFA-inoj i UEFA-inoj rang listi, a Mancini želi da se to popravi.

“Nadamo se da ćemo nastaviti da se penjemo sada. Italija ne zaslužuje bitina poziciji na kojoj je danas."

Primjetno je i da Mancini djeluje mnogo opuštenije nego u vremenu kada je radio u Manchester Cityju, Interu...

"Uvijek sam bio miran čovjek, ali za vrijeme utakmice su veliki pritisci i nije lako. Treba puno raditi na psihološkom planu. Danas sam selektor i to me sigurno čini ponosnim, pogotovo jer imam priliku da sarađujem sa toliko fenomenalnih fudbalera i što radim za svoju zemlju."

Riječ je na kraju dobio i Bonucci. 

"BiH definitivno zaslužuje poštovanje. Unatoč tome što su izgubili u Finskoj, i dalje su uz Grčku naši najveći konkurenti. Džeko i Pjanić su fenomenalan par. Morat ćemo biti vrlo pažljivi. Siguran sam da sutra to neće biti BiH koja je igrala u Finskoj", podvukao je pouzdani defanzivac Juventusa. 

Top Komentari

Zoilomas
Hvala na postovanju ali smo pali ko satelit s devetog sprata
6 0
Taceoni
Hm 4 puta svjetski prvaci dovoljno zar ne
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi