Italija u Atini slavila s 3:0, a Mancini je - nezadovoljan!

"Zašto nismo dali i četvrti gol?"

Italija u Atini slavila s 3:0, a Mancini je - nezadovoljan!

E. Škorić

Selektor Italije Roberto Mancini nije bio do kraja zadovoljan nakon pobjede nad Grčkom (3:0).

Italijani su slavili sa 3:0 i ovo je prvi put da su ostvarili sedam uzastopnih pobjeda u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a osmu traže u Torinu u utorak protiv Bosne i Hercegovine.

"Mislim da to nije bila naša najbolja izvedba. Važno je da smo se nastavili poboljšavati, dobro smo igrali od prve minute i utakmicu smo usmjerili na pravi put", rekao je Mancini, pa je dodao:

"Sada je najvažniji aspekt zašto nismo postigli četvrti gol u drugom poluvremenu? Trebali smo to napraviti, iskoristiti šanse...".

Manciniju nije bilo lako odabrati postavu za meč u Atini.

"Nije nam bilo lako odabrati, ali Insigne se činio potpuno spremnim. Izostavljanje Leonarda Pavolettija, Bernardeschija ili Quagliarella nije lako, ali smo mislili da je to najbolje".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Još uvijek imamo puno posla, pred nama je dosta utakmica, ali na dobrom smo putu da ostvarimo naše ciljeve", zaključio je Mancini.

Top Komentari

Ante G.
Polako, kada levati iz bosne dodjeu, onda trpajte 8! :)))
2 6
Sanel1980
Eto tako to ide ako hoces da uspijes,pobijede sa 3 gola razlike a on kritikuje tim zasto nije bio i cetvrti!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi