Mancini: Inter je tek četvrti ili peti favorit za titulu

Trener Nerazzurra 'spušta loptu'

Mancini: Inter je tek četvrti ili peti favorit za titulu

Trener Intera Roberto Mancini ne dozvoljava euforiju u svlačionici Nerazzurra uprkos tome što se slavni milanski klub ponovo nalazi na vrhu italijanske Serije A.

Inter je pobjedom protiv Frosinonea (4:0) u nedjelju navečer preskočio Napoli i Fiorentinu i zasjeo na čelo tabele, ali Mancini upozorava da će prvenstvo biti neizvjesno do kraja.

"Tu su tri ili četiri ekipe koje imaju veće šanse od nas da osvoje Scudetto. Svakako da smo sretni što smo u vrhu, ali o tituli je još rano razmišljati. Inter zasigurno nije prvi favorit za naslov, tek četvrti ili čak peti", rekao je Mancini, te dodao:

"Kao naše konkurente vidim Napoli, Romu, Fiorentinu i Juventus. To su ekipe koje su trenutno vjerovatno spremnije od nas da osvoje titulu prvaka. Trebamo nastaviti sa dobrim igrama, pa ćemo vidjeti šta nam nosi budućnost".

Inter je odigrao dobru utakmicu protiv Frosinonea, a u listu strijelaca su se upisala četiri različita fudbalera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Drago mi je što je Biabiany pogodio, on je dobar igrač i dobro je što se vratio u tim. Jovetić i Ljajić će sigurno služiti Icardiju u nastavku sezone, ali potrebno je da se tim još malo uigra. Vjerujem da će biti još bolje nakon što prođe određeno vrijeme", zaključio je Mancini.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti