Mancini se žalio nakon trijumfa protiv Švicarske
FOTO: EPA

Imao je i jednu poruku

Mancini se žalio nakon trijumfa protiv Švicarske

H. Zilić

Fudbalska reprezentacija Italije u drugom kolu grupe A EURO-a savladala je Švicarsku sa 3:0.

Šest bodova i gol razlika 6:0 u prva dva kola Italijanima su osigurali noakut fazu, ali Azzuri su pokazali moć, snagu i da će biti ozbiljan takmac do kraja prvenstva kada je u pitanju borba za najviši plasman.

Nakon meča selektor Roberto Mancini je poslao poruku cijeloj Italiji, ali imao je i jednu primjedbu.

"Znali smo da je Švicarska jaka ekipa i mučili smo se u uvodnim minutama. Momci su sjajno reagovali na neke situacije, mogli smo i ranije zabiti golove, ali pobjeda je tu i to je najbitnije ", rekao je Mancini, a nakon toga se i malo požalio.

"Nije teško igrati u ovakvim uslovima. Opet smo igrali na vrućini i momcima svaka čast na rezultatu.".

Na kraju je Mancini imao poruku za Italiju.

Oglasi

"Ovaj trijumf ćemo posvetiti Italijanima koji pate, zaslužili su minute radosti. Mi se sada okrećemo novoj utakmici, idemo se pripremati, jer novi izazovi su ispred nas", istakao je Mancini.

Azzurri izgledaju baš moćno, opet su slavili s 3:0

Azzurri su na Olimpicu pred svojim navijačima odigrali još jedan sjajan meč i ostvarili još jednu rutinsku pobjedu s kojom su ovjerili plasman u osminu finala turnira na kojem se smatraju jednim od glavnih favorita.

Italijani su od početka meča nametnuli svoj tempo igre, pa je bilo samo pitanje trenutka kada će se zatresti mreža Švicaraca, a dogodilo se to prvi put u 19. minuti.

Nakon kornera, lopta u gužvi pada ispred Chiellinija, on dobro šutira i trese mrežu Švicarske, ali je VAR poništio gol jer je prethodno u skoku igrao rukom.

Upravo se Chiellini i povrijedio nedugo nakon toga, pa ga je u 24. minuti zamijenio Acerbi, a u 26. minuti rezultat se najzad promijenio. Nakon sjajne akcije i asistencije Berardija, Locatelli postiže gol za 1:0.

Oglasi

Moglo je u 33. minuti biti 2:0, no Insigneov udarac odlazi malo pokraj gola Sommera. Od Švicarske skoro ništa da nismo vidjeli u prvom dijelu, pa je Italija zasluženo na odmor otišla s 1:0.

U 52. minuti Locatelli postiže golčinu udarcem sa 18-19 metara i na taj način rješava pitanje pobjednika. Ostalo je tek da vidimo s kojom će razlikom Azzurri slaviti u drugom meču.

Imala je Švicarska dobru šansu u 63. minuti, ali Zuberov udarac iz blizine brani Donnarumma. Italijani su mogli i do trećeg gola, ali je Immobile promašio iz izgledne pozicije u 73. minuti, no zato je bio precizan u 89. minuti za konačnih 3:0.

Sve u svemu, lagana pobjeda Italijana, koji će za kraj grupne faze još odmjeriti snage s Walesom, koji je danas nešto ranije s 2:0 pobijedio Tursku.

Italija ima šest, Wales četiri boda, Švicarska je osvojila jedan, dok je bez bodova otpisana Turska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi