Mancini najavljuje zanimljiv napadački tandem Italije

Kean i Balotelli zajedno?

Mancini najavljuje zanimljiv napadački tandem Italije

Edmir Škorić

Roberto Mancini je rekao da bi Moise Kean i Mario Balotelli "sigurno mogli igrati zajedno".

Italija je jučer slavila s 2:0 protiv Finske u Udinama, a Kean je postigao jedan gol za Italiju i to je za tinejdžera Juventusa bio prvi gol u dresu s nacionalnim grbom.

Protiv Lihtenštajna u utorak Italijani će izaći u nešto izmijenjenom sastavu i vjerovatno s novim napadačkim tandemom.

“Keanova primarna uloga je kao centralni napadač, ali može igrati i na desnoj ili lijevoj strani. On ima ogroman kvalitet i razara na fizičkom nivou, ali treba da raste. Možda mu nedostatak stresa sada daje veću snagu", rekao je seektor Mancini pa je dodao:

"Bit će nekih promjena protiv Lihtenštajna, uglavnom da bi se dobila neka svježina, pošto je to već prekosutra. Vidjet ćemo u kakvom će stanju biti igrači".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

S obzirom na to da je Kean uvijek govorio da se divi Balotelliju, Manciniju je postavljeno pitanje da li bi par mogao igrati zajedno za Italiju?

„To je u potpunosti moguće. Kean je još mlada, bez problema može igrati u različitim ulogama", odgovorio je Mancini.

Top Komentari

OR7
E ako je Kean još MLADA,kako pišete,e onda je to u redu ;)))
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi