Mancini još uvijek ne želi vratiti Balotellija u reprezentaciju, objasnio i zašto
Roberto Mancini smatra da Mariju Balotelliju još treba vremena da dođe u pravu formu za reprezentaciju

Selektor Italije je pozvao mnogo napadača, ali ne i igrača Marseillea

Mancini još uvijek ne želi vratiti Balotellija u reprezentaciju, objasnio i zašto

S. Pašalić

Selektor Italije Roberto Mancini izjavio je kako je spreman pustiti mlade igrače za utakmice kvalifikacija mlade vrste, izdvajajući Nicolu Zaniola i Moisea Keana.

Zaniolo i Kean pozvani su za prva dva kvalifikacijska meča protiv Finske i Lihtenštajna, a Mancini je jasno stavio do znanja da su jednako bitni i za sadašnjost i za budućnost.

"Pozvao sam toliko igrača da ih mogu bolje upoznati i dobro procijeniti njihovo stanje jer smo poslali pozive u petak", rekao je Mancini na press konferenciji.

"Pozvali smo još nekoliko napadača jer moramo raditi na tom segmentu igre. Žao mi je zbog onih koji su izostavljeni"

"Belotti? Svako ima pravo na svoje mišljenje. To je ljepota nacionalnog tima. Nakon toga ja donosim svoje odluke"

"On može igrati čak i bolje nego što igra sada i može se vratiti u reprezentaciju. S druge strane Balotelli još uvijek nije u optimalnom stanju za reprezentaciju. Treba mu još vremena."

"Zaniolo sigurno može debitovati za nas. Kean? Moise je toliko osvojio za svoje godine. Nadajmo se da će početi kao Balotelli, što je vrlo dobro."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Imamo puno dobrih igrača, sada se oni moraju i dokazati. Verratti i Jorginho? Jorginho dobro igra."

"Chelsea ima problema, ali Jorginho gotovo da i nije propustio niti jednu utakmicu. Isto vrijedi i za Verratti.", zaključio je Mancini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi