Mancini otpisao dvije zvijezde nekoliko sati prije meča

Kean i Zaniolo će odmarati

Mancini otpisao dvije zvijezde nekoliko sati prije meča

E. Škorić

Roberto Mancini odlučio je da poštedi dvojicu mladih reprezentativaca, Juventusovog napadača Moisea Keanae i Rominog veznjaka Nicolu Zaniola.

Kako javljaju mediji u Italiji, Kean i Zaniolo su otpisani za susret sa BiH i večeras će preseliti na tribine Juventusovog stadiona.

Mancini želi obojicu da poštedi za Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine.

Pored Keana i Zaniola, Mancini zbog povreda ne može da računa na Biraghija i golmana Donnarummu, ali bez obzira, Italijani su veliki favoriti pred meč sa Zmajevima.

Nisu poraženi kod kuće u 21. stoljeću, nisu primili gol u prva tri meča kvalifikacija za EP, a u Atini su Grčku u subotu razbili s 3:0. Sve to govori o superjakoj Italiji sa velikim brojem talenata.

Inače, susret Italija - BiH igra se večeras od 20:45 sati.

Italijani očekuju da će Robert Prosinečki napraviti tri izmjene u startnoj postavi

Italija je u odličnoj formi, dok Zmajevi duel na stadionu Juventusa dočekuju nakon bolnog poraza od Finske.

I sam selektor BiH Robert Prosinečki je najavio nekoliko izmjena u sastavu o odnosu na utakmicu u Tampereu, a odlična stvar za njega je činjenica da sada može računati na Miralema Pjanića.

Italijanski mediji vjeruju da će Prosinečki napraviti tri izmjene u sastavu u odnosu na duel sa Finskom. Tako Corriere dello Sport i Sky Sport Italia u svojim najavama večerašnje utakmice prognoziraju isti sastav BiH.

Pomenuti mediji umjesto Bešića i Cimirota očekuju Pjanića i Gojaka, dok bi Sarić mogao ponovo početi od prve minute.

Defanzivna linija bi trebala ostati ista kao i protiv Finske, dok bi umjesto Duljevića šansu trebao dobiti Mario Vrančić. Veznjak Norwicha bi, dakle, dobio nešto ofanzivniju ulogu u odnosu na onu na koju je navikao.

Tako bi Višća i Vranić djelovali po krilima, dok bi na mjestu centarfora bio Edin Džeko.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Mogući sastav BiH (prema prognozama Correre dello Sport i Sky Sport):

Šehić - Bičakčić, Šunjić, Zukanović, Ćivić - Gojak, Pjanić, Sarić - Višća, Vrančić, Džeko.

Top Komentari

nightcry
nije dvojicu nego pola tima - a i koji će mu kurac, kad nas mogu amateri i anonimusi i iz Finske razbucati, šta će umarati najbolje: Beloti, Kijeza, Zaniolo, ...sve seli na klupu poslije pobjede u Grčkoj
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi