Šta kaže italijanska štampa pred večerašnju utakmicu? "Meč poen..."

Bliži se duel Italije i BiH

Šta kaže italijanska štampa pred večerašnju utakmicu? "Meč poen..."

Večeras od 20:45 sati reprezentacija Bosne i Hercegovine igra utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Italije.

Italija je za vikenda sa 0:3 savladala Grčku u gostima, pa tako eventualnom pobjedom nad BiH ima šansu doći jako blizu plasmana na EP.

Sa druge strane, BiH mora popraviti utisak nakon subotnjeg poraza u Finskoj.

Ekipa SportSport.ba koja se već nekoliko dana nalazi u Torinu je "prečešljala" italijansku štampu i iz naslova se da zaključiti da Italijani danas žele samo pobjedu i ništa manje.

Također, u nekoliko novina je večerašnji meč okarakterisan kao "meč poen" za Italiju u ovim kvalifikacijama.

Italijanska štampa se posebno osvrnula na "romanistu" Edina Džeku i "juventina" Miralema Pjanića, a italijanski novinari vjeruju da puno toga zavisi upravo od veznjaka Juventusa.

Treba dodati i da su Italijani uvjereni da će Prosinečki danas napraviti tri izmjene u postavi u odnosu na duel sa Finskom - o čemu smo već pisali. Tako su u najavama utakmice italijanske novine u postavu BiH uvrstile Pjanića, Gojaka i Vrančića.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Važno pitanje u italijanskim medijima jeste i da li će Bernardeschi početi umjesto Chiese.

Samo neki od naslova u štampi na Apeninima danas su: "Ponos i nacionalno toplo ljeto iz naših snova"; "Danas druga utakmica za toplo ljeto"; "Kako ide Italija: Skoro meč poen"; "Bosna se fokusira na maštu playmakera Juventusa"; "Mancini protiv Bosne za meč poen"...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi