Mancini poslao jasnu poruku Balotelliju, ali i Keanu
Mancini smatra da je Balotelliju potrebno još vremena

Dva igrača se nisu našla na spisku selektora Italije

Mancini poslao jasnu poruku Balotelliju, ali i Keanu

S. Pašalić

Selektor Italije, Roberto Mancini, govorio je danas na press konferenciji uoči dva meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Italija se nalazi na prvom mjestu grupe J sa maksimalnih 18 bodova, a 12. oktobra dočekuje Grčku i nakon toga 15. oktobra igra u gostima protiv Lihtenštajna.

Mancini je objavio spisak, a na njemu se i dalje ne nalazi Mario Balotelli, ali i Moise Kean koji je ovog ljeta otišao u Englesku, a selektor Italije je imao jasnu poruku za njih i najavio da mogu zaigrati za reprezentaciju, ali da moraju raditi.

"Balotellija sam ga vidio u prvoj utakmici, a vratio se nakon nekog vremena. Prošlo je nekoliko mjeseci otkako je igrao i nije se baš dobro snašao. Tehnički čini vrlo dobre stvari kao i uvijek i čini mi se da je u Napulju prošlo malo bolje."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ali on mora igrati utakmice. S Balotellijem sam radio nekoliko godina i uvijek je bio dovoljno ozbiljan, ima 29 godina i ako želi može doći do godina Riberyja i opet igrati."

"Kean je vrlo mlad, mora mu se dati vremena čak i kada napravi nekoliko grešaka. Za njega vidim veliku budućnost na tehničkom nivou, on se može samo poboljšati, mora raditi ispravne stvari i može se vratiti", rekao je Mancini.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi