Mancini: Ranierijev uspjeh će se pamtiti još 2.000 godina

Odbio ponudu Leicestera?

Mancini: Ranierijev uspjeh će se pamtiti još 2.000 godina

Endin Čaušević

Čelnici Leicestera sinoć su šokirali sportsku javnost jer su odlučili uručiti otkaz Claudiju Ranieriju.

Ranieri je prošle sezone napravio s Leicesterom senzaciju jer je osvojio titulu prvaka Engleske. Ipak, samo devet mjeseci kasnije dobio je otkaz zbog loših rezultata Lisica u ovoj sezoni. Iako je Leicesteru donio historijski uspjeh na kraju nije dobio dovoljno poštovanja od strane čelnika ovog kluba.

Odmah nakon što je Ranieri dobio otkaz u engleskim medijima počelo se špekulisati o trenerima koji konkurišu za mjesto trenera Leicestera. Jutros su mediji prenijeli da je Roberto Mancini prva želja čelnika kluba, ali Tuttomercato je objavio da je Mancini odlučio odbiti ovu ponudu.

"Nažalost nekada fudbal funkcioniše na taj način. Ako pobjeđujete onda se najbolji, a kada gubite onda platite za to. Ranieri je s Leicesterom uradio nešto što će se pamtiti narednih 2.000 godina i to je najvažnije. Mi kao treneri znamo šta nam ovaj posao donosi i da ćemo prije ili kasnije doživjeti nešto slično. To je jedan od zakona u fudbalu", rekao je Mancini.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Italijanski mediji uz informaciju da je Mancini odbio ponudu Leicestera dodali su da je to uradio iz poštovanja prema Ranieriju koji je njegov dugogodišnji prijatelj. Ipak, ne treba se iznenaditi ukoliko se nekadašnji trener Manchester Cityja predomisli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi