Mancini: Rat nikad nije dobro rješenje

Selektor Italije

Mancini: Rat nikad nije dobro rješenje

Edmir Škorić

Italijanski selektor Roberto Mancini vjeruje da je "sport jedino što može doista ujediniti ljude, a ne podijeliti ih".

Mancini je svjedok raznih negativnih stvari koje zaziru u nogomet - od rasizma, huliganizma, miješanja politike...

"Postoje teške situacije diljem Evrope i svi se moramo suočiti s rasizmom, uključujući Italiju. Potreban nam je cijeli svijet da se počnemo općenito poboljšavati", rekao je Mancini za Rai Sport, aludirajući na dešavanja iz Sofije gdje su bugarski navijači rasno vrijeđali Engleze.

Jedna od aktuelnih tema je i salutiranje turskih nogometaša, koji su pozdravili napad vojske na dijelove Sirije.

"Što se tiče ostalih, protivim se svim oblicima rata, ma ko to bio. Približavamo se 2020. godini i sve se može riješiti razgovorom, dijalogom, a rat nikad nije dobro rješenje. Vjerujem da je sport jedina stvar koja istinski može ujediniti ljude, a ne podijeliti ih. Ne samo nogomet, već sport općenito. Suviše je lako reći da postoji rasizam, homofobija itd., Kada mi sportski ljudi svakodnevno radimo sa ljudima svih nacionalnosti i boja. Naš je posao ujediniti se, a ne podijeliti".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Mancini je živio u Istanbulu kao trener Galate.

"Živio sam u Istanbulu godinu dana, to je čudesan grad ispunjen čudesnim ljudima. Ne znam što bi se moglo dogoditi u budućnosti", poručio je selektor Italije.

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Rat je jedino rjesenje! Kamo srece da masoni ne upravljaju i erdoanom, pa da napadne prokletu saudiju cetnicku. Eh to bi bila ljepota
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi