Italijani ekspresno nagradili Mancinija zbog plasmana na EP

Potpisao novi ugovor

Italijani ekspresno nagradili Mancinija zbog plasmana na EP

Endin Čaušević

Selektor Italije, Roberto Mancini, danas je zvanično produžio ugovor s ovom reprezentacijom.

Mancini je stigao na klupu Azzrra pred kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje se igra narednog ljeta. Pred njim je bio veliki posao s obzirom na smjenu generacija, ali je uspio posložiti kockice i tri kola prije kraja kvalifikacija osigurati odlazak na EP.

Italijani su u subotu u Rimu pobijedili Grčku sa 2:0 i tako osigurali svoje mjesto na Evropskom prvenstvu narednog ljeta, a čelnici Fudbalskog saveza Italije su nagradili Mancinija za ove rezultate.

Naime, danas je objavljeno da je Mancini produžio ugovor sa Azzurrima i da će biti na ovom mjestu do kraja 2022. godine. Mancini će tako predvoditi selekciju italije na Evropskom prvenstvu, te kvalifikacijama za Mundijal.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Mancini je preporodio igru Italije nakon što se prije dvije godine šokantno ova selekcija nije plasirala na SP. U sedam mečeva kvalifikacija za EP ekipa Italije ima sedam pobjeda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi