Mancini u problemima pred Grčku i BiH: U zadnjem kolu Serije A ostao bez prvog golmana

Donnarumma upitan za mečeve kvalifikacija

Mancini u problemima pred Grčku i BiH: U zadnjem kolu Serije A ostao bez prvog golmana

E. Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine narednog mjeseca igra mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Finske i Italije.

Zmajevi su u martu odigrali dvije domaće utakmice protiv Armenije (2:1) i Grčke (2:2), a sada izabranike Roberta Prosinečkog očekuju dva gostovanja.

Bh. selekcija će prvo 8. juna igrati protiv Finske, dok tri dana kasnije u Torinu igramo protiv Italije. Prosinečki je spisak objavio još prije sedam dana, dok selektori Finske i Italije još uvijek to "kriju" od javnosti.

No, Roberto Mancini će danas otkriti svoje karte jer je zakazao press konferenciju na kojoj će saopštiti spisak za utakmice protiv Grčke i BiH.

Ipak, mediji u Italiji prenose da je Mancini u problemima kada je u pitanju golmanska pozicija. Prvi golman je Gianluigi Donnarumma, ali je on sinoć zbog povrede izašao iz igre u zadnjem kolu između SPAL-a i Milana.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Donnarumma se povrijedio još u prvom poluvremenu i nije mogao nastaviti meč. Odradio je prve preglede koji ne obećavaju mnogo i gotovo sigurno neće biti u konkurenciji za mečeve protiv Grčke i naše reprezentacije.

Mjesto prvog golmana trebao bi zauzeti iskusni Salvatore Sirigu koji brani za Torino. Poziv bi trebao dobiti i Alessio Cragno iz Cagliarija, dok je mjesto trećeg golmana još uvijek nepoznanica.

Promo

Top Komentari

Keno
a njihov 2 i 3 golman bolji od naseg prvog, bas su u problemima covjece
1 1
gumenakita
Velikih problema majko mila,ne postoje drugi golmani izgleda.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi