Mancinijeva Italija će u Zenici imati veliki motiv iako je već osigurala odlazak na Euro

Imat će želju da pobijede

Mancinijeva Italija će u Zenici imati veliki motiv iako je već osigurala odlazak na Euro

Edmir Škorić

Vittorio Pozzo je u sezoni 1938/39 postavio taj rekord italijanske reprezentacije sa devet uzastopnih pobjeda, a Roberto Mancini ima priliku da ga nadmaši.

Azzurri su sinoć s 2:0 pobijedili Grčku i matematički obezbijedili plasman na Evropsko prvenstvo kao vodeći tim grupe J.

Bila je to osma uzastopna pobjeda Italije, a u utorak protiv Lihtenštajna Mancini ima priliku da izjednači rekord Pozza sa devet pobjeda u nizu. Upravo je Pozzo donio Italiji dva naslova prvaka svijeta.

Inače, Mancini je već srušio jedan rekord Italije sa sedam uzastopnih pobjeda u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ako pobijedi Lihtenštajn, što je zaista izvjesno, Mancini će izjednačiti Pozzov rekord, ali 10. pobjedu za historiju traži u - Zenici.

Italijani u 9. kolu gostuju Bosni i Hercegovini i, iako su rasterećeni jer su osigurali EP, nije isključeno da ih Mancini motiviše da ostvare pobjedu kojom bi ova generacija ispisala novu stranicu historije Azzurra.

Top Komentari

Ramoramo
Ma dobit cemo mi i Grcku tamo. Oonda ce sve pasti u vodu nakon 322 historijske utakmice koju cemo izgubiti naravno
0 5
Arnel925
Kažimo sve redom niko nam nije ravan. Za državni dres se igra kao jučer. Picke napolje
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi