Mandarić nema pravo na grešku: Glavni kandidati su bivši i nesuđeni treneri Željezničara

Olimpija traži zamjenu za Hadžića

Mandarić nema pravo na grešku: Glavni kandidati su bivši i nesuđeni treneri Željezničara

Edmir Škorić

Olimpija je danas otpustila Safeta Hadžića s pozicije šefa stručnog štaba prvog tima i predsjednik kluba Milan Mandarić već traga za njegovim nasljednikom.

Hadžića su otkaza koštale loše partije u nastavku sezone, a posebno poraz u derbiju s drugoplasiranim Celjem (0:1) u Ljubljani. Mandarić je bez razmišljanja otpustio Hadžića, a pitanje je ko će preuzeti "vruć krompir" u samom finišu sezone?

Prema inforamcijama slovenačkog portala Ekipa24, najbliži je Ivan Vukomanović, inače nesuđeni trener FK Željezničar. Vukomanović je trenutno bez posla, a posljednji angažman imao je u kiparskom Apollonu. Navodno ima i ponuda iz Belgije, te uskoro planira donijeti konačnu odluku.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Među kandidatima je i Goran Sablić, bivši fudbaler Hajduka i kijevskog Dinama koji je trenirao Split, Široki Brijeg i moldavski Šerif. U vezu s Olimpijom čak se dovodi i bivši trener Plavih s Grbavice Miloš Kostić.

Uglavnom, Mandarić ima nekoliko kandidata i morat će da povuče pravi potez, kako Olimpija ne bi prosula raniju prednost i ostala bez titule.

Top Komentari

EdwinPol
Milos Kostic je najgori trener svih vremena. Mislim cak u sportu opcenito. Njega ako imenuju, necr bi Europu izboriti, a trrnutno su prvi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi