Suljiću nisu dali da se vrati u bivši klub: Igrao bih i džaba...

Bivši fudbaler Sarajeva

Suljiću nisu dali da se vrati u bivši klub: Igrao bih i džaba...

Nekadašnji fudbaler Sarajeva Asmir Suljić zimus se suočio s velikim problemima.

Transfer u Zaglebie Lubin nije se ispostavio kao najbolji potez i u decembru je saradnja raskinuta, a prema FIFA- inim pravilima imao je dvije opcije, da se vrati u Olimpiju ili na novi klub sačeka do ljeta.

Namjeravao je Suljić doći ponovo na Stožice kako ne bi pauzirao do ljeta, po cijenu i da igra besplatno, ali nisu baš bili svi za njegov povratak.

O tome je Suljić sada progovorio za tamošnji list Ekipa24.

"Postojala je šansa da se vratim. I ja sam to želio. Imao sam odličan odnos sa predsjednikom Milanom Mandarićem, ali neki ljudi iz kluba nisu bili za to da se vratim i pomognem klubu. Na moju žalost, sve je palo u vodu", otkrio je Suljić.

Kaže kako problem nisu bile ni finansije.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

"Ne, ne. Rekao sam čak i da me ne moraju plaćati. Cilj mi je bio da pomognem Olimpiji, a Olimpija je mogla i meni pomoći jer u istoj sezoni nisam mogao igrati za tri različita kluba. Nekim ljudima to nije odgovaralo, pronaći će se u ovim riječima. Svejedno, Olimpiji želim sve najbolje i da ove sezone osvoji titulu", istakao je Suljić.

Iznenađujuće je to ako se zna da je Suljić za godinu dana igranja u Olimpiji ostavio vrlo dobar trag. U prvenstvu je u 36 utakmica postigao šest pogodaka i ubilježio 13 asistencija.

Top Komentari

user1583752673
Vrati se u Sarajevo
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi