Mandži su ovog ljeta propali brojni transferi, ali ovaj bi bio najveći u karijeri

Hrvat ipak napušta Torino?

Mandži su ovog ljeta propali brojni transferi, ali ovaj bi bio najveći u karijeri

Čini se kako bi hrvatski napadač Mario Mandžukić ipak do kraja prelaznog roka mogao promijeniti sredinu.

Otkad je na klupu Juventusa prije dva mjeseca sjeo Maurizio Sarri, Mandžukić se dovodi u vezu sa odlaskom iz kluba, a do sada su se najviše pominjali transferi u Bayern i Manchester United.

Ipak, pošto su ti klubovi 'otpali' kao opcija, mnogi su pretpostavili da će veteran iz Hrvatske ostati stanovnik Torina. Tuttosport ipak ima nešto drugačije informacije i kaže kako je za Mandžu sada zaistaresovana Barcelona.

Možda je nekima čudno da Barca traži napadača koji ima preko 30 godina i za kojeg više nema mjesta u Juventusu, ali kada se priča pogleda iz svih uglova, djeluje kao da bi to moglo biti najbolje rješenje za sve strane.

Katalonci ovih dana traže iskusnog napadača koji neće očekivati veliku minutažu, a glavna uloga bi mu bila da zamijeni Luisa Suareza s vremena na vrijeme. Barca će, prenosi pomenuti izvor, požuriti sa transferom obzirom na to da su povrijeđeni Suarez, Leo Messi i Ousmana Dembele, pa bi joj dobro došla nova snaga u vrhu napada.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S druge strane, Mandžukić vjerovatno ne bi imao ništa protiv transfera, dok bi se istom očito obradovao i Sarri koji ne računa na ovog vrlo poudanog ofanzivca.

Inače, Mandžo je ranije već igrao u La Ligi i to u sezoni 2014/15 kada je nosio dres Atletico Madrida.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Miskolizac
ne serite..sta najveci...najveci ce mu biti Bayern..cuj barca nide veze
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi