Mandžo se oprostio od reprezentacije, Dalić od njega

Hrvatski selektor se oglasio

Mandžo se oprostio od reprezentacije, Dalić od njega

Hrvatski selektor Zlatko Dalić oprostio se od napadača Marija Mandžukića.

Popularni Mandžo danas je saopštio da je njegova reprezentativna karijera gotova nakon Mundijala u Rusiji, a Dalić se odmah potom oglasio te je poručio da mu je žao što Mandžo odlazi.

"Kada me Mario nazvao i obavijestio o svojoj odluci, naravno da mi je bilo žao što neće nastaviti igrati za reprezentaciju, ali razumijem i apsolutno poštujem njegovu odluku. Oprostio se u velikom stilu, s tri gola u knock-out fazi Svjetskog prvenstva i tom srebrenom medaljom kao vrhuncem karijere", rekao je selektor Dalić i dodao:

"Hvala Mandži na svemu što je dao za reprezentaciju, iza njega je iznimna reprezentativna karijera. Vrhunski smo sarađivali ovih deset mjeseci otkad sam selektor i hvala mu na tome. Sjajan je profesionalac i igrač, ne moram posebno ni govoriti koliki je obol dao našem uspjehu u Rusiji. Ne sumnjam da će, zajedno s Ćorlukom, ostati najvatreniji navijač Hrvatske, a želim mu svako dobro, puno uspjeha i zdravlja u nastavku klupske karijere".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi