Mandžukić je nekada igrao za 'siću'

Upornost mu se isplatila

Mandžukić je nekada igrao za 'siću'

Fudbalski put Marija Mandžukića, jednog od junaka Juventusove pobjede nad Monacom (2:1) u uzvratu polufinala Lige šampiona, nije bio nimalo lagan. 

Prve fudbalske korake najbolji hrvatski napadač je napravio u Marsoniji. Tu je proveo sedam godina i sve trikove, tehničke i taktičke finese koje je naučio duguje trenerima iz Slavonskog Broda. 

Već kao klinac Mandžukić je mnogo obećavao, međutim od prvog bljeska u Marsoniji nije želio preskakati stepenice. Dolasku u Dinamu je prethodilo sazrijevanje u Kranjčevićevoj, a Maksimir odlučio je napustiti kad je shvatio da je prerastao prvenstvo u Hrvatskoj. Prva stanica na velikoj sceni bio mu je Wolfsburg, da bi do transfera u Juventus još igrao za Atletico i Bayern. 

Mandžukić danas u Juventusu zarađuje milione, a nekad je to bilo skromno... 

"Mario je u Marsoniji imao stipendijski ugovor koji mu je jamčio hiljadu i sto kuna mjesečno (oko 300 KM). I, vjerujte mi, njemu to tada značilo više nego što mu danas znači sto hiljada eura. Sjećam ga se dobro iz tog vremena, tog pristojnog, nenametljivog mladića, koji je s toliko žara i zanosa igrao za svoj klub. On je dijete iz radničke porodice, roditelji su mu usadili poštenje i skromnost. Na njegovo ponašanje i odnos prema profesionalnim obavezama niko nikada nije imao nikakvih primjerdbi", izjavio je za Večernji list Dragan Marić, tadašnji predsjednik Marsonije. 

Inače, Mandžukić nije jedini veliki igrač kojega je dala Marsonia. U ovom klubu je svojevremeno igrao i Ivica Olić. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi