Mandžukić pod upitnikom za Napoli
FOTO: EPA

Povrijedio koljeno

Mandžukić pod upitnikom za Napoli

Mario Mandžukić bi zbog povrede mogao propustiti drugu utakmicu polufinala italijanskog kupa protiv Napolija. 

Kako prenose mediji na Apeninima, hrvatski reprezentativac ima problema sa koljenom i njegov nastup u sutrašnjoj utakmici je pod velikim upitnikom. To je uoči duela na San Paulu potvrdio i trener Massimiliano Allegri. 

"Mario je dobio jedan udarac u koljeno zbog kojeg se ono upalilo, ali u redu je. On je važan i taktički jako pametan igrač, a protiv Napolija je bio požrtvovan i mnogo je pomogao u odbrani", kazao je trener Juventusa.

Stanje Mandžukićevog koljena će biti pod stalnom prismotrom Juventusovog medicinskog osoblja, a odluku o tome hoće li igrati protiv Napolija donijet će Allegri u zadnji čas. Ukoliko ne bude spreman, kao zamjene se nameću Sturaro i Alex Sandro.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, utakmica između Napolija i Juventusa će biti odigrana u srijedu (sutra) s početkom u 20:45 sati. Torinski klub je u prvom susretu slavio sa 3:1. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi