Mario Mandžukić objavio kraj karijere!

Hrvatski fudbaler

Mario Mandžukić objavio kraj karijere!

H. Zilić

Hrvatski fudbaler Mario Mandžukić objavio je kraj profesionalne kariejre.

Mandžukić je zanimljivom objavom upoznao javnost o svojoj končanoj odluci.

''Dragi mali Mario,

dok obuvaš ove kopačke, svoje prve u životu, ne možeš ni zamisliti što ćeš sve ostvariti u nogometu. Zabijat ćeš golove na najvećim pozornicama i u dresovima najvećih klubova osvajati najveće trofeje. U dresu najvećeg ponosa, hrvatske reprezentacije, ispisat ćeš neke od najvažnijih trenutaka hrvatskog sporta.

Uspjet ćeš jer ćeš na svom putu imati puno ljudi koji će ti pomoći - suigrače s kojima ćeš se boriti, trenere od kojih ćeš učiti, navijače koji će te bodriti te obitelj, menadžera i prijatelje koji će uvijek biti uz tebe. Svima njima bit ćeš zauvijek zahvalan!

A prije svega, uspjet ćeš jer ćeš uvijek davati sve od sebe, i na kraju karijere, na to ćeš biti najviše ponosan. Za nogomet ćeš puno žrtvovati, ali znat ćeš da je bilo vrijedno zbog nevjerojatnih trenutaka koje si doživio.

Oglasi

Prepoznat ćeš pravi trenutak za završiti igračku karijeru, staviti ove kopačke u vitrinu i bit ćeš sretan što za ničime ne žališ. Nogomet će uvijek biti dio tvog života, ali veselit ćeš se novom poglavlju.

Uživaj!

Tvoj veliki Mario

P.S. Ako nekad budeš igrao protiv Engleske u polufinalu SP-a, budi koncentriran tamo negdje oko 109. minute", napisao je Mandžukić.

Hrvatski napadač je ostavio veliki trag igrajući za Dinamo, Wolfsburg, Atletico, Bayern, Juventus, a bio je jedan od najboljih hrvatskih fudbalera u posljednjoj deceniji.

Odigrao je 426 profesionalnih utakmica i postigao 166 golova za klubove, a 89 nastupa i 33 gola je imao za A reprezentaciju Hrvatske.

Top Komentari

amex
Odlicna karijera, uvijek borben i timski igrač! Sretno u penziji majstore.. pozdrav iz sunčane tuzle
26 1
_admirr.x
Sretno veliki covjece,drago mi je bilo godinama tebe gledati u dresu Baynerna,Milana,Juventusa,Atletika..
19 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi