Mandžukić ovjerio Juveu osminu finala, Old Trafford slavi Fellainija!
Nije ovo prvi put da Fellaini spašava United, Mourinho ima taj običaj da Belgijanca u finišu meča 'gurne' u napad, pa da sve lotpe idu upravo ka visokom veznjaku

Crveni vragovi slave

Mandžukić ovjerio Juveu osminu finala, Old Trafford slavi Fellainija!

Edmir Škorić

Juventus je pobjedom nad Valencijom ovjerio plasman u nokaut fazu Lige prvaka, a tamo će igrati i Manchester United.

Juventus je ponovo bio bolji od Valencije, mada je tim Stare dame imao dosta problema sa dobrom španskom ekipom, koja je bila svjesna da joj je ovo vjerovatno meč odluke.

Torinezi su uspjeli u nastavku da dođu do tog jako bitnog gola, a postigao ga je Mario Mandžukić na sjajnu asistenciju Cristiana Ronalda u 59. minuti. Dosta startova i žutih kartona (čak osam) viđeno je u ovom duelu, u kojem je 90 minuta igrao i bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

Umalo novo razočarenje za navijače Manchester Uniteda, ali uspjeli su nekim čudom da večeras savladaju "mali" Young Boys.

Švicarci su odigrali kvalitetan meč, dobro su parirali favorizovanom Unitedu i na kraju možda mogli i do pobjede, pošto je De Gea u nekoliko vrata spašavao United, a onda u nadoknadi Marouane Fellaini zabija za 1:0 i veliko slavlje Josea Mourinha.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Juventus ima 12, United 10 i oni idu dalje, Valencia s pet mora da seli u Evropsku ligu, a zadnji je Young Boys s jednim bodom. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Allen ali nije Iverson
Juventusje ako ne simpatisem taj klub napravio u zadnjih 5-6 godina niz fantasticnih transfera. Uzimali "otpad" drugih klubova i lagano pravili reputaciju, kruna svega transfer Ronalda. Vrhunski posao u svakom smislu, marketing i sport. Nesto slicno povratku MJ u Bullse poslije epizode u baseball-u.. Ronaldo voljeli ga ili ne jednostavno bingo sto fudbalski sto marketinski. U 37 ce biti i dalje jedan od najboljih svjetskih igraca u tom trenutku. Mark my words.
21 8
Kiss
ali Fellaini je prvo igrao rukom prije šuta,ne kontam kako sudija nije vidio
6 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi