Mandžukić: Poslije utakmica dobijamo informacije o našim navijačima u svim zemljama

Napadač Hrvatske pred duel sa Engleskom

Mandžukić: Poslije utakmica dobijamo informacije o našim navijačima u svim zemljama

Reprezentacija Hrvatske će u srijedu igrati polufinale Mundijala protiv Engleske, a danas je povodom ovog meča upriličena press konferencija na kojoj se prisutnim novinarima obratio i napadač Vatrenih Mario Mandžukić.

Novinare je zanimalo da li se osjećaj uspjeha na SP sa reprezentacijom Hrvatske može uporediti sa osvajanjem Lige prvaka.

"Ti osjećaji se ne mogu nikako porediti. Napokon smo jako blizu i svjesni smo toga. Rekli smo da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo to što želimo... Pratimo sve što se dešava. Poslije utakmice dobijemo sve informacije kako su nas pratili naši navijači u svim zemljama svijeta, to nas veseli. Veseli nas kada vidimo da smo svi kao jedno. To nam je dodatna motivacija da ostvarimo ono što želimo", poručio je Mandžukić.

Što se tiče favorita u sudaru Engleske i Hrvate Mandžukić smatra da su šanse 50-50.

"Imamo iskusne igrače u ekipi, ali i mlade koji su sjajni, zato i jesmo dobri. Ipak, šanse su 50-50, ovo je polufinale. Sve ekipe su zasluženo tu, respektujemo svakoga, ali straha nema. Vjerujemo u sebe, mislimo na sebe, želimo da budemo što bolji i da prođemo dalje", izjavio je Mandžukić.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Novinare je zanimalo i da li će Hrvatska početi susret sa dva napadača, ali je Mandžukić poručio da još uvijek nije bilo govora o formaciji, te da nema puno toga reći o taktičkim zamislima Vatrenih.

Duel Hrvatske i Engleske je na rasporedu u srijedu sa početkom u 20:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi