Mandžukić tragičar Juventusa: Parma neporažena u Torinu!
Torinski velikan nezadrživo juriša ka novoj tituli prvaka Italije. Nakon 22 odigrana kola prednost nad Napolijem je devet bodova (Foto: EPA)

Cristiano Ronaldo sjajan, ali ne i dovoljan

Mandžukić tragičar Juventusa: Parma neporažena u Torinu!

M. Šljivak

Italijanski prvak Juventus remizirao je sa Parmom (3:3) u duelu 22. kola Serie A.

Parma se pokazala kao veoma tvrd orah za Staru damu, a na kraju su odličnom igrom u drugom poluvremenu stigli do jednog boda.

Juventus je bio bolji tim u prvih 45 minuta. Konstantno su Bianconeri vršili pritisak ka protivničkom golu, a odbrana Parme je konačno popustila u 36. minuti. Cristiano Ronaldo je pogodio za prednost od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, da bi u nastavak meča Parma ušla mnogo opuštenije i stvorili su veliki broj kvalitetnih šansi.

Koristili su gosti maksimalno činjenicu da torinski tim ima dosta problema u defanzivi, ali protiv raspoloženog Cristiana Ronalda ne pomaže ništa.

Tako je Portugalac u 62. minuti asistirao Danieleu Ruganiju za drugi gol Juventusa (2:0), ali se Parma već u narednom napadu vratila u igru pogotkom Barille za 2:1.

U 66. minuti postignut je novi gol. Samo što je Juve krenuo sa centra, lopta je došla do Marija Mandžukića. Ovaj sjajno ubacio za Ronalda, a fantastični Portugalac glavom majstorski pogađa za 3:1.

Nije se Parma predavala. U 74. minuti se ponovo vraćaju u igru, a pogodak za 3:2 je postigao Gervinho.

Do kraja utakmice se igralo veoma otvoreno, a u trećoj minuti nadoknade Gervinho postiže gol. Tragičar je Mario Mandžukić koji je predao loptu Ingleseu, a ovaj upošljava Gervinha koji pogađa za 3:3.

Miralem Pjanić je u ovom meču odigrao jako dobrih 90 minuta, a treba istaći da je domaći tim ostao i bez Federica Bernardeschija koji se povrijedio u finišu meča.

Serie A, 22. kolo:

Juventus - Parma 3:3

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi