Mane heroj Liverpoola u velikom Merseyside derbiju

Donio pobjedu Liverpoolu

Mane heroj Liverpoola u velikom Merseyside derbiju

Everton i Liverpool su večeras odmjerili snage u 227. Merseyside derbiju. Nakon prilično loših i nervoznih 90 minuta, pobjedu Redsima je u sudijskoj nadoknadi donio Sadio Mane koji je pogodio za 1:0.

U prvom poluvremenu nije se desilo apsolutno ništa vrijedno spomena, a kakvu smo utakmicu gledali najbolje pokazuje omjer šuteva u okvir gola - 0:0.

Najveća prilika ua utakmici viđena je u 49. minuti. Firmino je izbio sam pred golmana Stekelenburga, ali se nije najbolje snašao i tako je sjajna šansa otišla u nepovrat.

Firmino je potom zaprijetio u 76., a potom i u 80. minuti kada je sjajno šutirao, ali se ispriječio golman Evertona Robles, koji je prethodno zamijenio povrijeđenog Stekelenburga.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Po isteku regularnih 90 minuta sudac Dean je produžio meč za osam minuta, a u četvrtoj je viđen jedini gol na utakmici. Rezervista Sturridge je pogodio stativu, a uporni Mane stigao do lopte i pospremio je u mrežu za veliko slavlje gostiju sa Anfielda.

Liverpool je ovom pobjedom ostao na drugom mjestu sa šest bodova manje u odnosu na prvoplasirani Chelsea. S druge strane, Everton je deveti sa 23 boda.


Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti